Nova funkcija za pošiljanje sporočil samemu sebi

Forgetful woman receiving online notifications on her phone
Foto: nicoletaionescu iz iStock

WhatsApp je začel uvajati funkcijo, ki uporabnikom omogoča klepet s samim seboj. Pošiljanje sporočil v lastni račun je lahko način, kako ohraniti del informacij, ki so lahko dostopne, tik ob drugih pogovorih v aplikaciji WhatsApp.

Funkcija Message Yourself

Funkcija, imenovana Message Yourself (pošlji si sporočilo), uporabnikom omogoča, da si v aplikaciji WhatsApp pošiljajo zapiske, opomnike in nakupovalne sezname.

WhatsApp, ki je v lasti podjetja Meta, je nedavno napovedal uvedbo nove funkcije sporočanja, ki bo v prihodnjih tednih dosegla vse uporabnike sistemov Android in iPhone. Sprva je bila preizkušena pri nekaterih beta testerjih, je konec oktobra poročal WhatsAppov sledilec beta testov WABetaInfo. Podjetje je za TechCrunch potrdilo, da se je funkcija začela uvajati po vsem svetu.

Ko bodo uporabniki ustvarili nov klepet, bodo na vrhu seznama stikov v aplikaciji WhatsApp videli svoj stik. S pritiskom tega stika bodo preusmerjeni na zaslon za klepet, ki ga lahko uporabijo za pošiljanje sporočil samemu sebi.

Adygea, Russia - January 2, 2018: app icons WhatsApp, YouTube, instagram, Facebook and Skype on the screen of the smartphone Xiaomi
WhatsApp z novo funkcijo.
Foto: gutaper iz iStock

Click to chat

Čeprav je izvorna funkcija za pošiljanje sporočil samemu sebi novost v aplikaciji WhatsApp, nekateri uporabniki že nekaj časa uporabljajo podobno funkcijo. Sporočila so si lahko pošiljali že s funkcijo Click to Chat (slov. klikni za klepet) v aplikaciji. Kljub temu nova ponudba odpravlja dodatne korake, ki so jih uporabniki potrebovali, da so se lahko sami pogovarjali z uporabo wa.me URL.

Uporabniki lahko svoja sporočila za samopogovor pripnejo tudi na vrh seznama pogovorov, če jih ne želijo iskati na svojem široko onesnaženem seznamu klepetov.

Rio de Janeiro, Brazil - June 4, 2016: Men typing in Whatsapp or text mensage
Nekateri uporabniki že uporabljajo podobno funkcijo Click to Chat.
Foto: rodrigobark iz iStock

WhatsAppov konkurent Signal

WhatsAppov konkurent Signal ima funkcijo z imenom Note to Self (slov. opomba zase), ki obravnava enak primer uporabe – omogoča ustvarjanje sporočil za osebno uporabo. Vendar za razliko od WhatsAppove novo uvedene funkcije, ki je dostopna z vrha seznama stikov v aplikaciji, Signal ne predlaga lastnega profila na vrhu seznama prejemnikov. Uporabniki morajo za uporabo funkcije poiskati in izbrati vnos stika Note to Self.

Hand of businessman using smartphone for email with notification alert, Online communication concept.
Podobno fukncijo že ima WhatsAppov konkurent Signal.
Foto: I going to make a greatest artwork as I can, by my head, my hand and by my mind. iz iStock
Prejšnji članekZDA razkrile novi jedrski bombnik
Naslednji članekSlovesnost ob 70. obletnici Kluba koroških študentov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.