Slušalke Huawei FreeBuds 3 končno v Sloveniji

Dobra dva meseca po predstavitvi na berlinskem sejmu elektronike so brezžične stereo slušalke Huawei FreeBuds 3 z aktivnim dušenjem hrupa na voljo tudi slovenskim kupcem.  Poleg oblike, za katero je huawei navdih poiskali v naravi ter kakovostnega zvoka, jih odlikuje tudi lastni čip Kirin A1. Slušalke so na voljo po ceni 179 evrov. Odgovor na naslovno vprašanje je torej enostavno. Oba sta združena v FreeBuds 3 slušalkah.

Da so to ene najboljših slušalk na voljo ta hip pričajo tudi nagrade, ki so jih prejele. Na sejmu IFA 2019 so FreeBuds 3 slušalke prejemnice SoundGuys, Andoid Authority  in Android headlines medijskih nagrad, kot najboljše na sejmu IFA.

Kirin A1 uporablja visoko tehnološki pristop za vrhunski zvok, usklajen z izjemnimi tehnikami obdelave zvoka in natančno nastavljenimi visoko občutljivimi zvočnimi membranami. Poleg tega se slušalke FreeBuds 3 ponašajo s preprosto in stabilno povezljivostjo, izredno nizkimi zakasnitveni časi in impresivnim pristopom k nadzoru okoliškega hrupa.

Kaj je to inteligentni zvok?

Huawei FreeBuds 3 z etuijem za polnjenjeKirin A1 je prvi čip, ki ga je Huawei razvil namensko za nosljive naprave. Sposoben je zmogljivo in učinkovito opraviti z zapletenimi nalogami, kljub majhnim meram 4,3 × 4,4 mm. Kot prvi na svetu podpira Bluetooth standard 5.1, s čimer slušalkam Huawei FreeBuds 3 zagotovi stabilno in preprosto povezljivost. V kombinaciji z novimi algoritmi tudi dinamično prepozna frekvenčne pasove, na katere vpliva brezžični signal omrežja Wi-Fi v frekvenčnem območju 2,4 GHz ter po potrebi preskoči na drug kanal. Zaradi hitrega prilagajanja razmeram v okolici omogoča stabilnejšo povezavo, ponuja pa tudi večje zmogljivosti pri preprečevanju motenj.

Huaweieva sočasna dvokanalna (1) povezava omogoča, da brezžična ušesna čepka slušalk FreeBuds 3 dobita pravi stereo zvok. Sočasno in neposredno od povezane naprave sprejemata levi in desni zvočni kanal. Omogočena pa je tudi neposredna komunikacija med napravo in obema čepkoma brez motenj. Zaradi sinhronega dvokanalnega prenosa zvočnega signala zakasnitveni čas ne preseže 190 ms (2), zato slušalke FreeBuds 3 ponujajo tudi izjemno izkušnjo igranja mobilnih iger.

Navdih za estetiko našli v naravi

Ušesna čepka slušalk FreeBuds 3 sta nameščena v lepi zaobljeni polnilni škatlici, ki je zasnovana, da se prilega žepu ali udobno počiva na dlani. Z ergonomsko zaobljeno krivuljo in naravno obliko sta slušalki udobni in stabilno ležita v ušesnem kanalu, zato ju lahko uporabnik brez težav nosi tudi več ur. Obliko dopolnjujeta sijajna črna ali bela barva.

Aktivno dušenje hrupa

Huawei FreeBuds 3 v ušesuDa bi premostili vrzel med inženirskim pristopom ter umetnostjo razvijanja kakovostnega zvoka, so za čip A1 razvili napredi zvočni digitalni processor signala. S sposobnostjo obdelave zvoka s hitrostjo 356 MHz ter natančnimi algoritmi za dušenje hrupa v realnem času, slušalke Huawei FreeBuds 3 učinkovito zmanjšajo zvoke okolice (3). Zaradi tega je uporabniška izkušnja med poslušanjem glasbe boljša, med telefonskimi pogovori pa jasneje slišimo sogovornika.

Huawei FreeBuds 3 so prve brezžične slušalke z ločenima zvočnima kanaloma (TWS), ki omogočata zmanjševanje hrupa med klicem ter aktivno dušenje v realnem času. Čepka prilagajata izhodno frekvenco in intenzivnost signala za dušenje oblikam ušesnih kanalov, zaradi česar je aktivno dušenje učinkovitejše. Funkcijo aktivnega dušenja vklopimo, če dvakrat tapnemo na dotik občutljivo površino levega čepka.

Zvok studijske kakovosti

Visoko natančen in občutljiv 14 mm dinamični zvočni gonilnik slušalk Huawei FreeBuds 3 je skrbno nastavljen, da povrne vsaki noti prvotni zven. Kakovostno reprodukcijo nizkih tonov pa zagotovi kompleksno oblikovana zavita »cevka« v notranjosti ušesnih čepkov.

Baterija za cel dan

Huawei FreeBuds 3 se brezžično polnijo na Huawei telefonu z obratnim brezžičnim polnjenjemOhišje ušesnih čepkov slušalk FreeBuds 3 je opremljeno za brezžično polnjenje, zato ju lahko polnimo z brezžičnim polnilcem in telefonom, ki podpira obratno brezžično polnjenje (4). Zaradi energijske učinkovitosti čipa Kirin A1 pa z enim polnjenjem zagotovijo štiri ure predvajanja oziroma 20 ur, če imamo pri sebi polnilno škatlico, v kateri je polna baterija. (5)

Opombe

  • (1) HOTA nadgradnja podpira dvokanalni sinhroni prenos.
  • (2) Podatki temeljijo na rezultatih testov, izvedenih v laboratorijih Huaweia na telefonih Huawei z vmesnikom EMUI 10.
  • (3) Podatki temeljijo na rezultatih testov, izvedenih v laboratorijih Huaweia. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo zaradi različno velikih ušes, strukture ušesnega kanala in drugih vplivov okolice.
  • (4) Za obratno brezžično polnjenje je potreben Huaweiev telefon s podporo te funkcije.
  • (5) Podatki temeljijo na rezultatih testov, izvedenih v laboratorijih Huaweia. Brez aktivnega dušenja hrupa, na 50 % jakosti zvoka. Dejanski rezultati so lahko drugačni, kajti nanje vpliva okolje, starost baterije, načini uporabe in drugo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.