Smeha polna skleda na Kurji Polti

Že čez slab teden se nam v ljubljanskih kinih kot na spletni platformi Art kino mreže Slovenije obeta festival žanrskega filma Kurja Polt!

Na njem bo moč videti kopico filmov iz vseh žanrskih zvrsti, tokrat pa bi vam radi predstavili eno od bolj humornih sekcij festivala: Kliči H za humor.

Pet Azijcev prestrašeno strmi v kamero, so v restavraciji

Težki časi kličejo po smehu, zato vas v tej sekciji čaka čudovito prismuknjena japonska sci-fi komedija Neskončni dve minuti o najbolj polžje počasnem potovanju v času, ki začrta žanr znanstvene fantastike na novo in nadvse izvirno. Tu je tudi dokumentarec Osmi potnik na Odru, ki pokaže, kako se angleški avtobusarji, ki so pred leti so ustanovili amatersko gledališko skupino, s katero uprizarjajo dobrodelne komične predstave za lokalno prebivalstvo, lotijo priredbe znanstvenofantastične grozljivke Ridleyja Scotta.

Večerja po ameriško je eden tistih filmov, ki jih ne delajo več: avtentičen ameriški indie iz stare šole 90. let. Smešen, ne da bi se naprezal. Pameten, ne da bi bil pretenciozen. Antiromantičen, a hudičevo seksi. Za povrhu v sekciji najdete tudi animirano štorijo Stari mlekar o norih mlekarjih in eksplozivnih vimenih na Estonskem – laktokalipsa se bliža!

Tri oborožene lutke

Vabljeni na našo spletno stran, kjer se lahko pobližje spoznate s programom, ter vabljeni, da se nam med 8. in 13. junijem pridružite na spletu in v kinodvoranah! Vstopnice so v prodaji od 1. junija pri blagajni posameznih prizorišč in na Kinodvorovi spletni platformi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.