Število uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, med drugim prenosnika MateBook 13s in 14s, namizni računalnik MateStation X, monitor MateView GT 27 in tiskalnik PixLab X1. Sočasno je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov!

Nadgradnja na sistem HarmonyOS 2 po njegovi predstaviti 2. junija poteka rekordno hitro. Uporabniki so na novo različico sistema že nadgradili več kot 100 milijonov naprav, vključno s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Mejnik 10 milijonov je bil dosežen le teden dni po izdaji, že 8. julija pa je bilo nadgrajenih 30 milijonov naprav. Noben drug operacijski sistem v zgodovini ni dosegel podobnega uspeha v tako kratkem času.

»To je vznemirljiv mejnik in zanj smo hvaležni uporabnikom in partnerjem,« je dejal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG. Pri tem je še dodal: »HarmonyOS omogoča preprostejše povezovanje, vrhunsko uporabniško izkušnjo in priročnejše storitve uporabe več naprav v različnih primerih rabe. Hkrati bo HarmonyOS postal osnova v dobi internetna vsega, saj Huawei sodelujejo s partnerji pri izgradnji odprtega, odprtokodnega in zaupanja vrednega ekosistema. Iskra lahko sproži požar in na milijone zvezd se združi v ogromni nebesni pokrajini.«

Sodelovanje med več napravami s sistemom HarmanyOS omogoča nadzor nad vsemi, kot bi uporabljali eno samo. Nova nadzorna plošča namreč podpira preproste in intuitivne povezave s funkcijo ‘povleci in integriraj’ za preprosto povezovanje naprav glede na določene primere rabe.

Začetni zaslon sistema HarmonyOS je bolj racionaliziran in organiziran, kot kdajkoli prej. V aplikacijah lahko povlečete navzgor in s tem ustvariti servisni pripomoček za storitve, ki v resničnem času prikazujejo informacije ali za hitro dostopnost želenih storitev brez potrebe po zagonu aplikacij. Njegovo velikost lahko prilagajate, ga pripnete na začetni zaslon ali skrijete z njega, ko ni več potreben. Uporabite jih lahko za atomske storitve, ki jih je mogoče preprosto dati v skupno rabo v servisnem središču, brez prenašanja ali nameščanja česarkoli. To na primer olajša dostop do funkcij prikaza novic.

Na dogodku je bila prvič predstavljena nova kategorija naprav. Tiskalnik Huawei PixLab 1 je ravno tako opremljen s sistemom HarmonyOS in predstavlja kritično napravo za pametno pisarno in z umetno inteligenco podprto pametno življenje. Vključuje najnovejšo tiskalniško tehnologijo in omogoča uporabniku preprosto in hitro Bluetooth povezovanje prek pojavnega okna na bližnjem pametnem telefonu, tabličnem ali prenosnem računalniku. Postopek namreč traja le 20 sekund.

Operacijski sistem HarmonyOS so uporabniki sprejeli z navdušenjem. Da bi ustregli njihovim zahtevam, ga je Huaweiu z večjimi vlaganji v raziskave in razvoj uspelo prilagoditi skoraj 100 različnim modelom naprav pred prvotno načrtovanim rokom. S tem so dosegli, da bodo lahko v inovativnih funkcijah in izboljšani uporabniški izkušnji uživali tudi lastniki nekoliko starejših naprav. Sistem HarmonyOS pa ni navdušil le uporabnikov, ampak je privabil tudi številne razvijalce in partnerje. Število razvijalcev je namreč že preseglo 1,3 milijona, kar je desetkrat več kot lani, partnerskih izdelovalcev strojne opreme pa je že več kot 1000.

Huawei bo še naprej prispeval kodo za odprtokodni projekt OpenHarmony. Pomagal bo pri njegovi rasti in prepoznavnosti, s čimer bo razvijalcev v različnih panogah omogočil gradnjo operacijskih sistemov nove generacije na njegovi osnovi. Kar bo še dodatno pospešilo digitalizacijo in pametni razvoj.

Širok ekosistem naprav

Huawei je slovenskim uporabnikom nedavno predstavil tablični računalnik MatePad 11 , prave brezžične stereo slušalke FreeBuds 4, pametne ure serije Watch 3, pametne zapestnice Band 6 ter izjemen računalniški monitor MateView.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.