Štirje novi nakupovalni centri: Supernova Group se še naprej širi tudi na Slovaškem

Odprtje Supernove Ljubljana Rudnik

Supernova, skupina za prodajo in upravljanje z nepremičninami s sedežem v Gradcu, je na slovaškem trgu dejavna od leta 2016 s skupno 11 trgovinami OBI. Pred kratkim je Supernova na Slovaškem pridobila svoje prve objekte z več najemniki. Nakup vključuje štiri nakupovalna središča pod imenom Max, nahajajo pa se v regionalnih prestolnicah Trnavi, Trenčinu, Nitri in Popradu. Vsaka lokacija obsega okoli 15.000 kvadratnih metrov poslovnega prostora – skupno več kot 60.000 kvadratnih metrov.

Vsi projekti so že več kot desetletje sestavni del lokalne skupnosti in ponujajo široko paleto trgovin, restavracij, prireditvenih lokacij in kinematografov. Glavni najemniki so Billa, New Yorker, Kik, Tedi, Sinsay in Decathlon, ki jih poznamo kot mednarodne trgovinske partnerje, prisotne tudi v drugih nepremičninah Supernova, in kinodvorane Max. Markus Pinggera, izvršni direktor skupine Supernova, je o njihovih najnovejših investicijah na Slovaškem povedal: “Veseli nas, da nam je uspelo narediti ta korak in zavzeti ključno pozicijo nepremičnin v maloprodaji že na petem trgu, na katerem smo prisotni.”

Supernova bo opravila vizualno in tehnično prenovo projektov s posebnim poudarkom na trajnostnem razvoju. Vsi štirje centri bodo optimizirani in certificirani v skladu s standardom zelene energetske učinkovitosti, ki se uvaja tudi v vseh ostalih centrih Supernova. Supernova se zavezuje, da bo do konca leta 2023 dosegla ničelni status tudi z novimi pridobitvami na Slovaškem.

O skupini Supernova:

Avstrijska skupina Supernova je mednarodno podjetje s sedežem v Gradcu, ki se osredotoča na razvoj in upravljanje maloprodajnih nepremičnin in nepremičnin v Avstriji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Romuniji in na Slovaškem. Njegov trenutni portfelj obsega 81 projektov z bruto vrednostjo 1,85 milijarde evrov. Število obiskovalcev njegovih objektov je 67 milijonov. Skupina je v Sloveniji prisotna 20 let. V upravljanju imajo 24 nakupovalnih centrov Supernova s skupno površino 350.000 kvadratnih metrov v 16 mestih po Sloveniji. Z nakupovalnimi centri so prisotni v Ajdovščini, Celju, Jesenicah, Kamniku, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Metliki, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, na Ptuju, Ravnah na Koroškem, Slovenj Gradcu in Slovenskih Konjicah. V razvoj in nakupe so v Sloveniji vložili 725 milijonov evrov, sodelujejo s 600 najemniki, v centrih skupine Supernova pa je zaposlenih 10.000 ljudi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.