Street Food Market Maribor 2019

Ko se zgodi prvič, smo navdušeni, drugič, se že vnaprej veselimo in ko prihaja tretjič, sproščeno pričakujemo, da nam bo spet preprosto lepo, fino in prijetno. Na kratko med malico ali po delovnem dnevu – letos že 3. Street Food Market Maribor te vabi vsak dan od četrtka, 29. do sobote, 31. avgusta 2019 od 11. do 22. ure na Trg Leona Štuklja v Mariboru. Odlična hrana bo v predelanih tovornjakih pripravljena pred tvojimi očmi, za res nepozabno doživetje pa bosta poskrbela še glasba in vrvež na največjem trgu v središču mesta!

»Cilj organizatorjev kulinaričnega festivala v Mariboru je narediti večdnevni tradicionalni dogodek z obiskovalci iz celotne Evrope in umestiti mesto Maribor na kulinarični zemljevid, kar nam glede na objave v tujih revijah, med njimi National Geographic in Le Journal Globe Trotter, že tudi uspeva,« pravi eden od organizatorjev festivala, Mitja Špes iz podjetja Factumevent: »Obiskovalkam in obiskovalcem želimo ponuditi trendovsko ulično hrano, pripravljeno pred njihovimi očmi, turistom pa tudi večdnevno dogajanje na javnem prostoru v mestu.  Namen našega festivala je dosežen, ko vidimo, da ljudje uživajo v pravih kulinaričnih mojstrovinah in druženju ob odlični hrani in pijači na velikem trgu v središču Maribora.«

Kaj bo za pohrustat?

V skladu s konceptom kulinaričnih festivalov Street Food Market se ponudba  hrane in ponudnikov na Street Food Market Maribor vsako leto spreminja. »30-40 % ponudnikov vedno osvežimo z novimi. Vsako leto naredimo novo prijavo za lokalne ponudnike predvsem iz Maribora in Slovenije ter naredimo selekcijo glede na ponudbo, kvaliteto in atraktivnost ponudnika. Letos je bilo zanimanje ponudnikov zares izredno in  dobili smo več povpraševanj, kot pa imamo na trgu Leona Štuklja prostih mest. Število enot se vedno giblje do 40,« dodaja Špes in razkriva, da je hrana v vsaki enoti, predelanem tovornjaku ali prikolici, zgodba zase: »Izjemno popularni so še vedno burgerji, vedno bolj znani postajajo hot dogi, steaki, češke pivske klobase in krače, vegetarijanski buriti, palačinke, ki jih bo pripravljal sam Masterchef, znani makroni iz ateljeja Karim, različne dobrote iz Šrilanke, naravni sladoled na palčki, slastni vaflji, domači štruklji in še bi lahko naštevali.

A prideš? ?

Prejšnji članekZakaj so YA knjige tako popularne?
Naslednji članekPozabi na študentske sobe – tu je S hotel

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.