Študent priporoča: top fantazijski romani založbe Primus

Poletje je kot nalašč za pobeg v fantazijske svetove! Pusti realnost za sabo in uživaj v družbi mističnih bitij in pogumnih bojevnikov. Pripravili smo ti izbor najboljših fantazijskih romanov slovenskih avtorjev, ki so kot nalašč za vse ljubitelje nadnaravnega.

Ekvorna in Ivana 1. in 2. del

Ta moderni domišljijski roman govori o boginji Ekvorni, katere kip lahko vidiš v naši prelepi Ljubljani. Glavna junaka knjige Rok in Tina ugotavljata, kdo je skrivnostna prijateljica Ivane Kobilice, ki jo spremlja na potovanjih. V ozadju poteka bitka med temnimi silami Črne kraljice in svetlimi silami Ekvorne. Zgodba je postavljena v hipotetična vzporedna vesolja, za katera si boš želel, da so resnična.

Naslovnica knjige

Zmaj s srcem

Mladinski roman pripoveduje o mogočnih zmajih, ki jadrajo po svetu. Pred mnogimi leti so znanstveniki uspešno križali velike kuščarje in ptice ujede, rezultat pa so bili zmaji. Ker pa so ti pobegnili in se razkropili po celem svetu, so postali napadalni. Prebivalstvo je v nevarnosti in samo en znanstvenik je še sposoben te velike živali pripeljati domov.

Naslovnica knjige

Lovec 1. in 2. del

Pridruži se avanturi mladega Periola Romonta, ki je osrednji lik te fantazijske zgodbe. Že v otroštvu je bil drugačen od vrstnikov, ko pa je izgubil svojo družino, jo je želel maščevati. Stric ga je izuril v bojevanju, iskanje pravice pa ga je popeljalo po celem svetu. Na poti pride v deželo večnega ledu in snega, kjer odkriva nove skrivnosti.

Naslovnica knjige

Avery Carno

Ko pismo prispe na Grad Sanfergran, varnost dežele ni več zagotovljena. Zapisano dejanje bi lahko povzročilo kaos, vendar višji ječar nima izbire. V tek mora spraviti načrt, ki bo razkril dogodke izpred osemnajstih let. Krivec bo plačal za svoje dejanje in laž bo razkrita. Mladi Avery Carno se niti ne zaveda, kako močno bodo ti dogodki vplivali na njegovo življenje.

Naslovnica knjige

Urednica revije Študent

Prejšnji članekOče ustvaril Youtube kanal za otroke brez očetov
Naslednji članekSkoraj 700 kilometrov dolga strela nad Brazilijo je najdaljša v zgodovini

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.