Študent priporoča: top mladinski romani založbe Primus

Najstniška leta so naporna. Ni druge besede. So pa tudi leta, ko odkrivamo, kdo smo in kaj želimo v življenju. Zato so mladinski romani tako pomembni, tudi če smo že na faksu in (menda) odrasli. Ker nas opominjajo, da smo lahko kdorkoli in karkoli si želimo. Pripravili smo ti izbor najboljših mladinskih romanov, ki so kot nalašč za mrzle jesenske večere!

Odraslost je mit

Verjetno si že videl očarljive stripe Sarah Anderson, ki govori o najbolj smešnih in tragičnih prigodah odraslega življenja. Kako pogosto moraš prati modrce? Zakaj me tisti fant ne mara? Se moram res oglasiti na ta klic? Če kdaj potrebuješ pet minut odmora, si odpri to knjigo – garantiramo ti, da se boš bolje počutil!

Naslovnica knjige

Tri desne, dve levi

Dvanajstletni Žan preživlja tritedenske počitnice ob jezeru med planinami in nima brezplačnega interneta – groza! Njegovi prijatelji vsi uživajo na morju, medtem ko se sam dolgočasi. Na srečo spozna deklico Tilko in kar naenkrat njegove počitnice postanejo zanimive. Pravzaprav se spremenijo v skrivnostne in celo nevarne …

Naslovnica knjige

Urmal, mamutov prijatelj

V časih, ko so v naših krajih še prebivali mamuti, je v bližini današnjega Kamnika živel zelo radoveden fant Urmal. Nekega dne se je odločil, da bi rad videl izvir reke Njeve. Žal se zaradi noči ni mogel vrniti domov in je zato prespal na skali sredi majhnega jezera. Zjutraj pa se je iz oči v oči srečal z velikim mamutom!

Naslovnica knjige

Vesoljska uganka 1. in 2. del

Štirinajstletna Nik in Peter sta sošolca in najboljša prijatelja. Njuno življenje se nenadoma popolnoma spremeni, ko na šolskem izletu srečata čuden stvor. Ko ga odneseta domov, se na Petrovem vrtu izriše žitni krog, vse potihne, kovinski predmeti se premaknejo, pojavi pa se majhna vesoljčica Aurora. Najboljša prijatelja čaka neverjetno spoznanje.

Naslovnica knjige

Fant, ki je sejal zvezde

Glavni junak tega romana je dvanajstletni Tomaž, ki se z mamo in sestrico iz prestolnice preseli v staro in že dolgo zapuščeno vilo v Celju. Hiša skriva veliko skrivnosti in pozabljenih zgodb, ki jih mora Tomaž odkriti. Ob tem mu družbo dela nov prijatelj iz preteklosti, čaka pa ga kar nekaj nenavadnih odkritij in razpletov.

Naslovnica knjige

 

Urednica revije Študent

Prejšnji članekSvetovni dan oživljanja: zaradi covida-19 oživljamo drugače
Naslednji članekIščejo se: mladi kulturniki! Prijavi se na razpis
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.