Iščejo se: mladi kulturniki! Prijavi se na razpis

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je objavil javni razpis v okviru izbora operacij pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti. Razpis je razdeljen na dva dela: prvi je namenjen subvencijam za delodajalce, drugi pa za dopolnilna izobraževanja za delo oziroma zaposlovanje v kulturi.

Naložbo bosta sofinancirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Namen razpisa je omogočiti mladim do vključno 29. leta starosti dostop do čim hitrejše zaposlitve v kulturi in s tem povečati delež zaposlenih med mladimi. Gre za del Evropske kohezijske politike, v kateri si prizadeva za trajno vključevanje mladih na trg dela.

Zaposlen si!

Prvi del razpisa vključuje subvencije za delodajalce. Ti morajo vključiti brezposelno osebo do vključno 29. leta v subvencionirano zaposlitev. Zaposlitev mora trajati najmanj 9 mesecev neprekinjeno in za poln delovni čas oziroma sorazmerno dalj časa, če bo zaposleni delal manj ur. Višina subvencije je 5000 evrov.

Drugi del razpisa je namenjen dopolnilnim izobraževanjem za delo oziroma zaposlovanje v kulturi. Ponovno je razpis namenjen mladim do vključno 29. leta, ki bodo vključeni v enega izmed 12 verificiranih 120-urnih izobraževalnih modulov.

Rok prijave za oba dela razpisa je 26.10.2020. Besedilo celotnega razpisa si lahko prebereš na spletni strani, če imaš še kaka vprašanje, se med 8. in 12. uro vsak delovni dan obrni na gospo Ireno Kržan na telefonski številki 01 2410 510 ali pa piši na elektronski naslov ess.razpisi@jskd.si.

Urednica revije Študent

VIRJSKD
Prejšnji članekŠtudent priporoča: top mladinski romani založbe Primus
Naslednji članekOjoj, imam koronavirus!

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.