Študentski abonmaji v Drami, Operi in Baletu Slovenskega narodnega gledališča Maribor

Z namenom študentom približati čudoviti svet dramske, operne in baletne umetnosti ter simfoničnih koncertov Slovensko narodno gledališče Maribor posebej za študente tradicionalno pripravlja pestro abonmajsko ponudbo.

 

Abonma Drama Univerza je v sezoni 2015/2016 predvsem raznovrsten. Sestavljen je iz petih predstav – soočenja s klasiko in s sodobno dramatiko, svetovno in domačo, v njem je tudi avtorski projekt. Žanrsko je raznovrsten (od klasične realistične drame prek glasbene komedije do postdramskega gledališča) in namenjen je občinstvu različnih okusov in različnih generacij. Program zaznamuje tema razpetosti med preteklost in prihodnost: Višnjev vrt je oda izginjajočemu svetu, Večno mladi je postavljen v prihodnost, kjer se postarani igralci vračajo v svojo mladost, Čarovnica iz Zgornje Davče se iz banalne sedanjosti vrača v ritualno preteklost, tisočdevetstoenainosemdeset se vztrajno premika med zdajšnjostjo in bližnjo polpreteklostjo, Hic sunt Leones/Tukaj so levi pa začenja svoj razmislek prav iz zavesti o spremembah, ki so se zgodile v svetu v času naših življenj. Cena abonmaja je 40 evrov.


Abonma Opera Balet Univerza – sestavljen iz štirih predstav – sezono začenja v znamenju odkrivanja Rossinijeve komične opere Seviljski brivec, ki je nastala v sodelovanju s Fundacijo Arene iz Verone, sezono pa zaključuje francoska velika opera Samson in Dalila Camilla Saint-Saënsa, prepoznavna biblična zgodba o strastni, toda kratkotrajni ljubezni med lepotico Dalilo in hebrejskim junakom Samsonom.


Krhko ravnovesje med klasičnim ‘belim’ baletom in ‘drugimi’, a zato nič manj pomembnimi plesnimi poetikami in praksami, želimo v aktualni sezoni potisniti v sfero neoklasičnega. Edward Clug se za jesenski del sezone loteva plesne inscenacije norveške klasike, drame v verzih Peer Gynt Henrika Ibsena, ob glasbi Edvarda Griega, Valentina Turcu pa snuje koreografsko kreacijo, ki izhaja iz novega branja ‘ruske duše’, zajete v Puškinovem kultnem romanu v verzih Jevgenij Onjegin, na glasbo Sergeja Rahmaninova in Petra Iljiča Čajkovskega. Cena abonmaja je 40 evrov.


Na voljo sta še Simfonični cikel – abonma sestavljen iz petih nepozabnih koncertov Simfoničnega orkestra SNG Maribor – za 25evrov in abonma Carpe Artem – cikel koncertov komorne glasbe v produkciji Društva za komorno glasbo Amadeus – za 18 evrov.


Vpis v abonmaje poteka od 28. septembra do 10. oktobra na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru – ŠOUM, Gosposvetska 83, Maribor. Od 5. do 10. oktobra pa med 9. in 13. uro tudi v preddverju Filozofske fakultete, Pravne fakultete, Ekonomsko-poslovne fakultete, Medicinske fakultete in FERI. Od 12. do 17. oktobra pa pri gledališki blagajni SNG Maribor.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.