Študij v srcu Krasa

Ste dinamični in kreativni? Vas zanimata fotografija in film ali skrivnosti obdelave kamna? Spoznajte posebnosti študija na Višji strokovni šoli v Sežani!

Višja strokovna šola Šolskega centra Srečka Kosovela v Sežani omogoča študij po programih Oblikovanje materialov in Fotografija. Programa upoštevata realne potrebe poklicev, zato je študij naravnan k praktičnemu, kreativnemu delu. Poleg predavanj in vaj opravijo študentje vsako leto deset tednov praktičnega izobraževanja v podjetjih ali zavodih, tudi v tujini, preko projektov mednarodne mobilnosti. Tako svoje znanje nadgrajujejo v novi, življenjski situaciji, navezujejo poslovne stike in pridobivajo reference, ki so danes ob iskanju zaposlitve izjemnega pomena. Zato so v oba programa vključene tudi vsebine, preko katerih se študentje, ki z zaključkom študija pridobijo naziv inženir, pripravljajo na delovanje v poslovnem okolju.

 

Oblikovanje materialov, v Sežani usmerjeno v oblikovanje kamna, nudi široko paleto znanj in veščin, temeljnih za vsak poklic s področja oblikovanja. Študentje odkrivajo univerzalnost in bogastvo likovnega jezika, spoznajo zakonitosti prostoročnega, tehničnega risanja in uporabo sodobne CAD tehnologije.

Za delo s kamnom je ključno poznavanje osnov geologije ter tradicionalne in sodobne kamnoseške prakse, osnov restavratorstva in pravil načrtovanja kamnitih izdelkov. V okviru izbirnih predmetov se lahko dodatno poučijo o dragih kamnih, se posvetijo tehniki mozaika ali inkrustacije.

 

Program Fotografija odpira vrata v svet statične fotografije in gibljive slike. Zasnovan je tako, da vsi študentje pridobijo osnove fotografije, animacije in videa, nato pa se usmerijo v različna področja: kreativna fotografija združuje oglaševalsko, modno in arhitekturno fotografijo ter oblikovanje vizualnih komunikacij, reportažna fotografija reportažno in dokumentarno fotografijo, vizualno in besedno sporočanje ter uredniško delo, izbira videa in filma pa uvaja v scenaristiko, filmsko in televizijsko režijo, produkcijo, pa tudi v snemanje, montažo slike in zvoka ter digitalno obdelavo posnetega gradiva.

Izbirni predmeti študentom omogočajo, da poleg izbranega področja razvijajo umetniško obarvano avtorsko fotografijo, se seznanijo z znanstveno-tehnično fotografijo ali s fotografsko postprodukcijo.

Odkrijte več na www.vss-sezana.si ali na informativnih dnevih v petek, 14. 2. 2014 ob 10.00 in 16.00, v soboto, 15. 2. 2014 ob 10.00, v sredo, 26. 2. 2014 ob 16.00, ali v sredo, 3. 9. 2014 ob 16.00.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.