Študiraj fotografijo ali oblikovanje materialov v Sežani

Šolski center Srečka Kosovela Sežana razpisuje dva študijska programa: oblikovanje materialov in fotografija. Programa, ki sta ovrednotena s 120 kreditnimi točkami, sta oblikovana tako, da v veliki meri upoštevata potrebe sodobnega gospodarstva in kreativni zanos študentske populacije. Študij traja dve leti, študijsko leto pa je organizirano tako, da študenti med oktobrom in aprilom preživijo v študijskem procesu na šoli, nato pa so napoteni na opravljanje praktičnega izobraževanja pri delodajalcih v obsegu 400 ur.

Izdelava skulptur za Mitski park
Študenti sodelujejo pri oblikovanju in izdelavi skulptur za Mitski park v Rodiku. Sibila Leskovec, praktično izobraževanje, mentorica Špela Šedivy, Izobraževalno razvojno središče Sežana.

Pri oblikovanje materialov v Sežani izvajajo modul Kamen. Študij je naravnan k praktičnemu in kreativnemu delu z naravnim kamnom, kjer se spodbuja uporabo teoretičnega znanja pri reševanju čisto konkretnih oblikovalskih problemov. Z zaključkom študija študent pridobi naziv inženir/inženirka oblikovanja.

Študij fotografija študente usposobi za različne procese dela, nudi znanja in veščine z različnih fotografskih, video in drugih vizualnih področij, spodbuja kreativnost ter razvija sposobnosti za individualno in timsko delo. Z zaključkom študija študent pridobi naziv inženir/inženirka fotografije.

Montaža fotografije ŠC Srečka Kosovela Sežana
Poleg fotografije se študentje naučijo tudi montaže in postprodukcije v fotografiji in videu. Katarina Blažič, študentska vaja, mentorica Katja Gorup Pegan.
Prstana Zlatarne Celje
Fotografiranje nakita za Zlatarno Celje. Polona Iskra, diplomsko delo, mentorici: Katarina Sadovski in Desiree Kolarec.

Odlično sodelovanje med šolo in različnimi podjetji, zavodi, agencijami, produkcijskimi hišami je ključno za kakovosten in strokovno podprt razvoj študentov ter uspešno vključevanje diplomantov na trg dela. Na šoli poskrbijo za številne nadstandardne aktivnosti doma in v tujini (Erasmus+), preko katerih študenti spoznajo vrhunska, tehnološko razvita in kreativno presežna podjetja.

Temeljito spremljajo razvoj stroke in se povezujejo s številnimi podjetji in zavodi doma in v tujini. Med pomembnejše partnerje pri konkretnih projektih sodijo: Alpina Žiri, Zlatarna Celje, Prirodoslovni muzej Slovenije, Geološki zavod Slovenije, Društvo slovenskih pisateljev, ZVKDS, Obrtna zbornica Slovenije, Inkubator Sežana, Kosovelov dom Sežana, Park Škocjanske jame in številni drugi.

Festival SEFF
Študenti in predavatelji skupaj organizirajo lasten fotografski festival Sežana Foto Film.

Šola se lahko pohvali s številnimi prestižnimi nagradami in dosežki. Tako so študenti Fotografije osvojili: Fotografija leta, nagrada Fotopub, Foto ex tempore v Novigradu, Portfolio a Lucinico v Gorici, Photo days v Rovinju in številne druge. Študenti Oblikovanja materialov se ponašajo z dvema naslovoma državnih prvakov na tekmovanju SloveniaSkills in naslovom evropskega podprvaka na EuroSkills, s postavitvijo kamnitih skulptur na Trgu 28. avgusta in parku Pod Lenivcem v Sežani ter številnimi samostojnimi in skupinskimi razstavami (npr. Expo 2016 v Milanu ali Kamen je naše zlato v Slovenskem parlamentu). Študentski filmi se redno uvrščajo v tekmovalni program Festivala slovenskega filma.

logo ŠC Srečka Kosovela Sežana

Predstavitev VSŠ Sežana_Valerija Novak

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.