Bo Tolmin drugo leto zadnjič festivalsko mesto?

Festivali MetalDays, Punk Rock Holiday in OverJam so večji festivali, ki so postali kar nekakšen prepoznaven znak mesta Tolmin. Vsako poletje so festivali polni tako domačih kot tujih gostov. Vendar bo še tako?

V Tolminu se bo predvidoma leta 2021 začela graditi obvoznica, ki bo središče mesta razbremenila transportnega prometa. A hkrati bo nova cesta prepolovila prizorišče že prej omenjenih festivalov. Tako bodo najverjetneje festivali na Sotočju v Tolminu potekali le še drugo leto.

Trase obvoznice ne bodo spreminjali, zato organizatorji festivalov že iščejo rešitve. Najbolj se omenja tujina, tako da bomo verjetno Slovenci izgubili kar 3 večje festivale. Selitev festivalov s Sotočja bo morda pomenila velik udarec za tolminski turizem. Nekateri Tolminci se sprašujejo, ali je obvoznica sploh potrebna in jih že zdaj skrbi, ali bo sploh še kdo prišel v njihovo mesto.

Vendar se nekateri prebivalci z obvoznico strinjajo. Pravijo, da so bili podobnega mnenja kot o tolminski obvoznici tudi pred gradnjo nove ceste v Kobaridu in Bovcu. V obeh krajih so mislili, da bo turizem ob gradnji obvoznice propadel. Vendar izkazalo se je prav nasprotno, saj je v obeh mestih vsako leto več turistov.

Glede festivalov na Sotočju pa je tolminski župan Brežan rekel, da bodo moteni samo v času gradnje obvoznice. Ko bo cesta enkrat narejena, se lahko ta v času festivalov tudi zapre.

Gre pa cesta obvoznice skozi najlepši del Tolmina. Pojavljajo se tudi vprašanja, ali se bo župan res držal dogovora in med festivali zaprl obvoznico, ali pa bodo morali festivale res prestaviti s tolminskega Sotočja.

Prejšnji članekŠtudiraj fotografijo ali oblikovanje materialov v Sežani
Naslednji članekOcena filma: Bilo je nekoč v Hollywoodu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.