Ocena filma: Bilo je nekoč v Hollywoodu

Bilo je nekoč v Hollywoodu
Bilo je nekoč v Hollywoodu Foto: on themoviedb

Deveti film Quentina Tarantina je točno tisto, kar pravi naslov. Je poklon zlati dobi Hollywooda v 60. letih prejšnjega stoletja. Zgodba o Ricku Daltonu (DiCaprio) in njegovem dvojniku Cliffu Boothu (Pitt), ki želita spet najti svoje mesto v filmski industriji ob vrhuncu hipijevskega gibanja. To je Bilo je nekoč… v Hollywoodu.

Če filma še nisi videl, sledi nekaj spoilerjev. 

Igralska zasedba Bilo je nekoč v Hollywoodu

Brad Pitt in Leonardo DiCaprio sta odlična. Vsak svojo vlogo odigra vrhunsko. Tega smo navajeni in nas vedno znova presenetita kot ena najboljših igralcev našega časa. Margot Robbie kot Sharon Tate po pravici nima veliko za početi a je vseeno zelo solidna. V filmu se pojavijo še Kurt Russel, Al Pacino, Dakota Fanning, Bruce Dern, Timothy Olyphant, Emile Hirsch in na žalost preminuli Luke Perry. Je še nekaj drugih igralcev in igralk, ki jih boste lahko prepoznali ob ogledu.

Leonardo DiCaprio in Brad Pitt v filmu Quentina Tarantina
Leonardo DiCaprio in Brad Pitt v filmu Quentina Tarantina Foto: on themoviedb

Kontroverznost

Lahko bi rekel, da se film dotika umorov Mansonovega kulta, ki so umorili Sharon Tate in njene prijatelje. To pa Tarantino v svojem klasičnem slogu obrne, kot sam zna in spet spremeni zgodovino. Hčerka Bruce Leeja je zadnje dni v medijskem sporu z režiserjem, ker njen oče ni prikazan pravilno. Očitno ji opravičilo in odgovor, da je to le film nista dovolj. Bruce Lee je v filmu le kot misel torej bi lahko bil prikazan, kakor bi si kdorkoli mislil v glavi.

Quentin Taratino

Tisti dialog, ki krasi vse njegove filme je tukaj odličen in predvsem potreben. V filmu se razen na koncu ne zgodi nič, a vseeno z zadovoljstvom gledaš like. Prelepi prizori Hollywooda in Los Angelesa so throwback tisti prelepi neonski dobi. Če misliš, da ni dosti krvi za Tarantinov film bodi potrpežljiv in splačalo se bo.

Margot Robbie v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu
Margot Robbie v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu Foto: on themoviedb

Zaključna misel

Ni njegov najboljši film, a še vedno odličen. Vseeno pa več kot vredno ogleda, saj je film eden boljših letos. Odlični igralci, Hollywood, glasba in komičnih vložkih skozi film. Res močno upam, da to ni bil Tarantinov predzadnji film, saj ga bo filmska industrija močno pogrešala.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD - Official Trailer (HD)

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekBo Tolmin drugo leto zadnjič festivalsko mesto?
Naslednji članekTaylor Swift se vrača!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.