Suho krtačenje – ritual, ki bo razstrupil tvoje telo

Ženska se krtači z leseno krtačo po nogah
Foto: Youngoldman iz iStock

Suho krtačenje oziroma ščetkanje telesa se v mnogih kulturah uporablja že stoletja in prinaša številne pozitivne učinke na telo. Ta odličen ritual vključuje ščetkanje celotnega telesa s posebno krtačo s ščetinami, ki je namenjena izključno temu.

Pozitivni učinki suhega krtačenja

Suho krtačenje ima ogromno pozitivnih učinkov na telo. Nekateri se občutijo, nekateri pa so vidni tudi navzven.

Odstranjuje odmrlo kožo na povrhnjici

Tako kot pri vseh drugih metodah eksfoliacije se tudi s suhim ščetkanjem učinkovito znebite dnevne umazanije in olja ter odmrlih kožnih celic. Tako na površje lahko pridejo nove in zdrave celice, rezultat pa je bolj sijoča, gladka in mehka koža.

Spodbuja prekrvavitev

Znak, da s krtačenjem spodbujamo prekrvavitev je ta, da je koža je po krtačenju rdeča.

Spodbuja delovanje limfnega sistema

Naloga limfnega sistema je, da pomaga telesu pri boju proti okužbam. Tekočine tečejo skozi sistem in se filtrirajo skozi bezgavke. Ko smo bolni ali izpostavljeni veliko toksinov, se lahko sistem zamaši in zato bezgavke ob prehladu pogosto otečejo.

Suho ščetkanje pa spodbuja delovanje limfnega sistema (krtačimo se v smeri limfe) in tako pomaga, da se telo očisti vseh toksinov in odpadnih snovi. Hkrati pa preprečuje zadrževanje vode v telesu.

Preprečuje vraščanje dlak

Vraščene dlake so večen problem mnogih žensk. Z rednim suhim krtačenjem pa bo ta problem zagotovo rešen.

Sproščujoča samomasaža

Ta ritual, ki ga lahko izvajamo vsakodnevno, nam nudi sproščujočo masažo in nas spodbudi, da si vzamemo dragocene trenutke zase. Hkrati pa naredimo nekaj dobrega za telo od zunaj in od znotraj.

Kako in kdaj izvajati suho krtačenje

Suho krtačenje je priporočljivo izvajati vsak dan, najbolje pred tuširanjem, da potem speremo vso odmrlo kožo, ki se odstrani med samim ritualom. Seveda pa je najbolje, da ga vključiš takrat, kadar tebi najbolj ustreza.

Krtača BAM body

Svojo krtačo lahko dobiš pri slovenski znamki BAM body. Krtača BAM body je izdelana iz bukovega lesa in ima podaljšan ročaj (30cm), da se lahko doseže vse predele telesa. Ima 100% naravne ščetine, ki so ravno prav mehke. Vse krtače pa imajo FSC certifikat, ki promovira trajnostno gospodarjenje z gozdom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.