Ocena filma: Varuj mi ženo

Režiser Patrick Hughes se je štiri leta po izidu filma Varuj mi hrbet (The Hitman’s Bodyguard) vrnil na kraj zločina. Akcijska komedija je dobila nadaljevanje Varuj mi ženo (The Hitman’s Wife’s Bodyguard). Ryanu Reynoldsu in Samuelu L. Jacksonu se pridružuje še Salma Hayek. V manjših vlogah sta tudi Antonio Banderas in Morgan Freeman. Gre za enega najboljših nadaljevanj v sklopu tega žanra in nekoliko širše.

Večje kot prvi del, a ne boljše?

Film je na prvem mestu akcijska komedija, kar pomeni, da ima le en cilj. Zabavati nas mora z akcijo in nas nasmejati. To je uspelo že prvemu delu, njegovo nadaljevanje pa stopi še korak naprej. To stori le v akciji, kar lahko kot gledalec sprejmemo z odprtimi rokami. Kar pa se tiče komedije, pa prav tako stori korak naprej, a je le pri dveh tretjinah smešna.

Ryan Reynolds in Samuel L. Jackson sta fantastičen duo, ki se ga pred leti nismo nadejali. Njun dialog je prvi film dvignil na višji nivo, kot bi bil sicer. Pravzaprav se to od njiju tudi pričakuje. Salma Hayek je imela  v prvem manjšo, a nadvse smešno vlogo. V nadaljevanju zakoraka v ospredje, na račun prej omenjenega razmerja. Poskrbi za kar nekaj smeha, predvsem zaradi reakcij obeh igralcev. Vseeno pa sta Reynolds in Jackson veliko bolj zanimiva, ko je komedija razlog njunega sodelovanja.

Ryan Reynolds, Salma Hayek in Samuel L Jackson
Ryan Reynolds, Salma Hayek in Samuel L Jackson

Eno boljših nadaljevanj zadnjih let

Film je za tiste, ki iščete dve uri akcije in smeha. Tega je veliko. In če smo Slovenci lahko v prvem delu videli Marka Mandića v vlogi mučitelja, pa bomo tudi v tem filmu našli nekaj. Film je bil posnet v Zagrebu in v Italiji, žal pa ne v Sloveniji. Vseeno pa je veliko akcije slovenske, ker je bila Tjaša Perko kaskaderka za Salmo Hayek.

Obe glavni moški vlogi sta v svojih klasičnih podobah. Za zdaj se ju še nismo naveličali. Tudi Salma Hayek je zelo dobra v vlogi, ki ji je ne bi pripisali pred nekaj leti. Humor je na višjem nivoju kot marsikatera komedija zadnjih let. Spet je v ospredju tudi glasba, ki ustvarja pravi ritem zgodbe in akcije. O tem smo govorili tudi v intervjuju s filmskim skladateljem Atlijem Örvarssonom, ki je sodeloval pri filmu. Vsekakor bo za oboževalce prvega dela, to dobrodošlo nadaljevanje. Tudi sicer gre za eno boljših filmskih nadaljevanj zadnjih let. Zabavni dve uri za sprostitev in smeh. Nič več, nič manj.

Ryan Reynolds, Salma Hayek in Samuel L Jackson
Ryan Reynolds, Salma Hayek in Samuel L Jackson
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNaprave Huawei za brezskrbno šolsko leto
Naslednji članekSuho krtačenje – ritual, ki bo razstrupil tvoje telo
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.