Te tuje univerze lahko spoznaš v Ljubljani

Oglas za sejem s ključnimi podatki in sliko punce

Po treh letih se v Ljubljano znova vrača največji mednarodni izobraževalni sejem v Sloveniji.

Odvijal se bo v Hotelu Slon, v petek, 7. oktobra od 12. do 16. ure.

Na voljo bodo informacije o študijskih programih, stroških študija, financiranju in štipendijah ter o življenju v številnih državah po svetu.

Na sejmu sodelujejo tudi izobraževalne institucije iz Francije, Nemčije, Nizozemske, Italije, Avstrije, Slovaške in Velike Britanije. Skupaj bodo predstavile več kot 150 študijskih programov v angleščini, tudi take, ki jih v Sloveniji še ni na voljo.

V nadaljevanju lahko prebereš, predstavniki katerih univerz prihajajo v Ljubljano in zakaj bi te utegnile zanimati.

ICN business school

Sodi med 1 % poslovnih šol na svetu, ki se lahko pohvalijo s trojno akreditacijo (AACSB, EQUIS, AMBA), kar zagotavlja njen svetovni sloves akademske in strokovne odličnosti. Mednarodno usmerjenost šole je prepoznala tudi francoska revija Le Point (2021), ki je ICN uvrstila na 6. mesto. Na ICN poslovni šoli poučujejo na zelo inovativen način, pri tem združujejo umetnost, tehnologijo in upravljanje. Če boš študiral/a na tej šoli, boš živel/a v njihovih kampusih v Parizu, Nancyju in Berlinu. Šola ima trenutno 3000 študentov, od tega 38 % iz tujine, z močnim poudarkom na mednarodnem študiju. Njihovo poslanstvo je študentom zagotoviti inovativno, transdisciplinarno izobraževanje, ki jih pripravi, da postanejo odgovorni menedžerji, opremljeni z veščinami za delo v globalnem poslovnem svetu.

Udeleženci sejma sedijo za mizo

Univerza v Tilburgu

Gre za v raziskave in inovacije usmerjeno univerzo na jugu Nizozemske. Znana je po visokokakovostnem izobraževanju, pestri izbiri študijskih programov na področju družboslovja in enem najbolje organiziranih kampusov v državi. Za študij na tej univerzi se vsako leto odloči kar nekaj slovenskih maturantov. Največ Slovencev tam študira psihologijo, nekateri pa tudi kognitivne znanostni in umetno inteligenco ter mednarodno poslovanje in družbene vede o globalnih problemih. Univerza redno zaseda vodilna mesta na mednarodnih lestvicah najboljših. Študijski program mednarodne poslovne administracije v Tilburgu je na primer 17. najboljši na svetu glede na šanghajsko globalno lestvico akademskih predmetov, program psihologije pa je ocenjen kot tretji najboljši v širši regiji.

Koroška univerza uporabnih znanosti

Univerza iz Avstrije je usmerjena v izobraževanje, ki študentom nudi želene karierne priložnosti. Študijski programi so zelo usmerjeni v praktično delo. Pri tem na univerzi nudijo kontinuirano mentorstvo in akademsko podporo. Profesorji in gostujoči predavatelji z različnih področij skrbijo za interdisciplinarno in mednarodno usmerjeno univerzitetno izobraževanje. Univerza nudi več kot 30 študijskih programov, kar nekaj jih poteka izključno v angleščini. Študenti študirajo v majhnih skupinah. Študij in življenje na tej univerzi sta prilagojena mladi, dinamični skupnosti, zato ponujata številne kulturne in športne dogodke ter priložnosti za mreženje!

Univerza Ca’ Foscari

Ta univerza iz Benetk je ena najbolje rangiranih univerz v Italiji, katedra za ekonomijo pa je bila leta 2017 uvrščena na tretje mesto. QS World University Ranking je Ca’ Foscari uvrstil med 100 najboljših univerz na svetu, na področju sodobnih jezikov in med 150 najboljših univerz za študij zgodovine. Univerza ima močne mednarodne povezave, ki študentom odpirajo priložnosti za uporabo znanja skozi projekte in strokovno prakso. Na univerzi poučujejo številni strokovnjaki z različnih področij, med katerimi so nekateri dobitniki Nobelove nagrade. Univerza nudi dodiplomske in podiplomske študijske programe v italijanščini in angleščini.

Mladi hodijo med mizami na sejmu

Univerza Modul

Dunajska univerza velja za vodilno mednarodno zasebno univerzo v Avstriji. Nahaja se na čudovitem Dunaju v Avstriji, mestu številka ena na svetu po kakovosti , v obdobju 2009–2019. Univerza je v najbolj citiranih publikacijah uvrščena med 25 najuspešnejših univerz na svetu. Blagovna znamka Modul predstavlja več kot 100-letno odličnost v izobraževanju. Visoka šola MODUL, ustanovljena leta 1908, je turistična šola z najdaljšo tradicijo v izobraževanju turizma in gostinstva na svetu. Univerza Modul na Dunaju ponuja vrhunsko izobraževanje na področjih mednarodnega managementa, novih medijskih tehnologij, javnega upravljanja, trajnostnega razvoja ter turizma in gostinstva.

Univerza v Žilini

Na World Education Fair se letos prvič predstavlja tudi slovaška UNIVERZA V ŽILINI. Je sodobna univerza odprtega duha, z bogato tradicijo. Trenutno univerza izobražuje približno 8.000 študentov na 7 fakultetah. Izvajajo kar 172 akreditiranih študijskih programov v vseh oblikah in stopnjah univerzitetnega študija. V skoraj 70 letih uspešnega obstoja se univerza lahko pohvali s skoraj 90.000 diplomanti, visokokvalificiranimi strokovnjaki, predvsem s področja prometa in tehnike, pa tudi menedžmenta, marketinga ali humanistike. Kakovost in odlično pripravljenost študentov dokazuje tudi dolgoletno veliko zanimanje delodajalcev, ki sodelujejo z univerzo in vedno znova zaposlujejo njihove diplomante.

Tehnološka univerza Eindhoven

Tiste, ki ste navdušeni nad tehnologijo, inovacijami in trajnostjo, pa bo gotovo navdušila TEHNOLOŠKA UNIVERZA EINDHOVEN. Ta se osredotoča na akademsko izobraževanje, s poudarkom na temeljnih in uporabnih raziskavah. Izobraževalna filozofija Tehnološke univerze v Eindhovnu temelji na prilagajanju vsakemu študentu in puščanju prostora za individualne ambicije in talente. Izvedene raziskave potrjujejo najvišje mednarodne standarde kakovosti, univerza pa pravi, da premika meje znanosti, kar jo postavlja v ospredje hitro razvijajočih se raziskovalnih področij. To dokazuje tudi zadnji večji dosežek njihovih študentov, o katerem so poročali tudi v slovenskih medijih. Izdelali so namreč avtomobil, ki, medtem ko nabira kilometre, zajema in skladišči ogljik. Kampus TU Eindhoven je v središču enega najmočnejših tehnoloških središč na svetu – Brainport Eindhoven in intenzivno sodeluje z najbolj naprednimi podjetji v regiji.

Mladi sedijo za mizo, zadaj so vidne zastave

Katere študijske programe nudijo posamezne univerze, lahko prebereš tukaj.

Če te zanima študij na katerikoli drugi univerzi, boš na World education Fair vsa svoja vprašanja lahko postavil/a izobraževalnim svetovalcem.

Na sejem World Education Fair, ki bo 7.10. od 12h do 16h se lahko brezplačno prjaviš tukaj.

Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekUmrl legendarni raper Coolio
Naslednji članekMleko vs. rastlinski napitki: katera izmed možnosti je najboljša izbira?
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.