Umrl legendarni raper Coolio

Umrl je legendarni raper Coolio
Umrl je legendarni raper Coolio (vir: slika zaslona)

V 59. letu starosti je umrl Artis Leon Ivey jr., ki so ga mnogi poznali pod njegovim umentiškim imenom – Coolio. Le kdo ne pozna legendarne uspešnice Gangsta’s Paradise, ki je izšla leta 1995, Coolio pa je zanjo prejel tudi prestižno nagrado grammy.

Coolio je za seboj pustil izjemno kariero

Coolio je svojo rapersko kariero pričel že v 80. letih, glasbeno aktiven pa je ostal vse do svoje smrti. Umrl je prav na turneji po ZDA, razlog smrti pa naj bi bil srčni zastoj. V svojih 40 letih kariere se je Coolio zapisal med legende s svojimi osmimi studijskimi albumi in ničkolikimi uspešnicami. Med njimi prevladuje predvsem Gangsta’s Paradise, ki je še danes med najbolj priljubljenimi pesmimi na svetu.

Svet žaluje za izgubo talentiranega glasbenika, ki je bil lahko brez kančka dvoma navdih marsikomu. Bil je glasbenik, igralec, gasilec, letališki uslužbenec, napisal je kuharsko knjigo in še mnogo drugega.

Death ain’t nothin’ but a heartbeat awayI’m livin’ life, do or die, what can I sayI’m 23 now, but will I live to see 24?The way things is going, I don’t know.

 

Coolio - Gangsta's Paradise (feat. L.V.) [Official Music Video]

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTu je! Najnaprednejši robotski sesalnik in pomivalec v enem! Bravo, iRobot!
Naslednji članekTe tuje univerze lahko spoznaš v Ljubljani
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.