Telemach s projektom Job Lab pripravlja mlade na trg dela in poklice prihodnosti

Mlada ženska se smeji v kamero, poleg nje sedita dva fanta
Foto: TELEMACH d. o. o.

Hiter razvoj tehnologij nakazuje, da bodo poklici prihodnosti vse bolj povezani z napredno tehnologijo, robotizacijo in umetno inteligenco. V prihodnje bo zato na trgu dela povpraševanje predvsem po analizi podatkov in iskanju informacijskih ter digitalnih rešitev.

Telemach kot pomemben akter na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij je oktobra začel izvajati projekt, imenovan Job Lab. Z njim mladim predstavljajo realno stanje trga dela ter poklicev, ki so in bodo tudi v prihodnje najbolj iskani. Na delavnicah, ki bodo v letošnji jeseni izvedene v izbranih srednjih šolah dolenjske regije, mladim predstavljajo vedno bolj obetavno področje razvoja virtualnega okolja, dijaki pa se v razvoju lastnega virtualnega okolja preizkušajo tudi sami. Z refleksijo bodo dijaki ocenili svoje sposobnosti, razvili svoje karierne cilje in se pripravili na iskanje zaposlitve.

Predstavitev razvojnih centrov

V sklopu projekta dijaki spoznavajo delovanje Razvojnega centra Novo mesto, ki razvija podporno okolje za rast podjetništva in skrbi za nastanek mnogih delovnih mest. Predstavlja se jim tudi United Cloud, vodilni inovacijski center v regiji, zavezan k razvoju digitalnih storitev s področja telekomunikacij, medijev in TV-industrije ter celostnih rešitev za izdelke prihodnosti.

Opolnomočenje mladih v začetku karierne poti

S prisostvovanjem na delavnicah Job Lab bodo mladi razvili kritično razmišljanje, prepoznali in razvili svoje spretnosti ter talente in interese, s pomočjo pridobljenega znanja o spremembah na trgu dela pa se bodo znali soočiti z iskanjem prve zaposlitve. Najbolj pa se na Telemachu veselijo dejstva, da bodo mladi znali še naprej raziskovati možnosti za izboljšanje lastnih kompetenc in posledično stremeli k napredku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.