Tematske skupnosti so Viberjev odgovor na spam na družbenih omrežjih

Aplikacije za pošiljanje sporočil vedno bolj prevladajo nad družbenimi omrežji, kar pomeni, da so Rakuten Viber skupnosti odličen prostor, v katerem se zbirajo in vključujejo ljudje, ki imajo podobne interese. V zadnjem času se namreč vedno več uporabnikov mobilnih telefonov obrača na tematsko obarvane klepete, saj v njih vidijo možnost za objavljanje stvari v krogih podobno mislečih ljudi.

Viber skupnosti z naprednimi orodji za moderiranje, novimi funkcijami za pogovore in novimi vlogami prinašajo novo in drugačno vrsto izkušnje tistim uporabnikom, ki si želijo doseči resnično komunikacijo o različnih tematikah, obenem pa se izogniti komercialni navlaki, ki smo ji lahko priča na družbenih omrežjih.

Ni pomembno, kaj točno je strast ali zanimanje uporabnikov (vse od staršev učencev, sosedov pa do športnih in glasbenih navdušencev in profesionalnih omrežij), prava družbena interakcija se ne zgodi na množičnih javnih straneh ali skupinah, ampak v virtualnih prostorih, kjer so pravila za vsebinske funkcije točno definirana, med njimi pa so:

  • Povišanje članov v administratorje ali super administratorje.
  • Dodajanje ali odstranjevanje članov skupnosti.
  • Pripenjanje sporočil na vrh pogovora z namenom, da začnete skupinsko razpravo ali izpostavite določeno temo.
  • Brisanje enega ali vseh sporočil, ki jih napišejo določeni člani.
  • Objavljanje javnih povezav, s katerimi povabite nove člane.
  • Odločanje ali lahko vsi člani skupnosti delijo to povezavo.
  • Nadzorovanje privilegijev, ki jih imajo člani in administratorji.
  • Prilagajanje fotografije, opisa in imena skupnosti.

Številne mednarodne in regionalne znamke/influencerji/dobrodelne organizacije so svojo strategijo že preusmerili v skupnosti, kot so FCB, WWF, FAO, Severina, Goca Trzan, itd.

Viber skupnosti lahko priskočijo na pomoč tam, kjer aplikacije družbenih omrežij ne morejo. Obstajajo zato, da svoje življenje delite z najbolj pomembnimi ljudmi, obenem pa vsakodnevnim pogovorom prinašajo smisel. Če vas nekaj strastno zanima, so Viber skupnosti tam za vas, saj vam dajejo moč, da skupaj združite in strukturirate ljudi okoli dela, življenja, potovanj, športa ali kakršnekoli druge vsebine. Skupnosti vam dajo moč, da dobite pravočasen odziv od angažiranih sledilcev, ki prav tako kot vi uživajo v moči pogovora. Kaj torej še čakate? Pridružite se novemu prostoru v digitalni komunikaciji in opazujte rast vaše skupnosti.

Če želite biti redno obveščeno o novih Viberjevih funkcijah in nadgradnjah, se pridružite skupnosti Viber Slovenia.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.