Terme Cerkno v zavetju Julijskih Alp

V Cerknem se v sklopu Hotela Cerkno nahajajo edine slovenske terme v zavetju Julijskih Alp. Cerkno leži ob znameniti idrijski prelomnici, skozi katero naj bi po meritvah sodeč prodirale močne zdravilne energije. Te energije so ljudje poznali že v pradavnini in se z njimi tudi zdravili. Termalna voda je kemijsko bogata in vpliva blagodejno na človeško telo. Termalno vodo se črpa iz 2000 metrov globoke vrtine v neposredni bližini hotelskega kompleksa.

Notranji termalni bazen s temperaturo 30 °C združuje mnoge atrakcije: sprostitev zagotavljajo masažna ležišča, gejzirji, whirpool in otroški bazen.

Vstopnina: V termah Cerkno ne spreglejte posebne družinske vstopnice. Za vse goste Hotela Cerkno in apartmajev Alpska perla pa je vstop v termalni bazen brezplačen.

Aktivnosti za mulce

Manjši bazenček, ki je del večjega bazena je še posebej primeren za najmlajše otroke. Poleg tega se nadobudni ter nekoliko starejši pogumni malčki z rokavčki razvajajo tudi v večjem termalnem bazenu, ki je odličen za družinsko »namakanje« in plavanje.

Savna v Hotel Cerkno

Pomembno za starše

V sklopu bazena je tudi bar kjer vam lahko postrežejo z osvežilno pijačo ali po naročilu tudi dostavijo hrano iz restavracije Hotela Cerkno. Prav posebno doživetje je praznovanje na bazenu, kjer poskrbijo tako za pijačo, jedačo ter seveda po naročilu tudi posebej animacijo za vašega slavljenca.

Solna soba v Hotel CerknoStarši se lahko razvajajo v savnah ali okrepijo imunski sistem v solni sobi. Seveda je solna soba primerna tudi za najmlajše, ki so še toliko bolj dovzetni za prehlade.

V Hotelu Cerkno pripravljajo odlične pakete, ki že vključujejo termalni bazen, razvajanje v savnah ter obvezno v poletnih časih pohajkovanje s kolesi po bližnjih hribih, ki ponujajo čudovite razglede na Cerkljansko in širše.

V poletnem času je obvezen obisk smučišča in restavracije Alpska perla, ki skupaj z Bike parkom in igrali predstavljajo odlično izbiro za aktiven oddih nad 1000m.

Sprostitev v savnah Hotel Cerkno

Dodatna ponudba v okolici

Cerkljansko je s svojimi zgodovinskimi in geografskimi značilnostmi odlična izbira za popoln oddih. Oddaljeni od mestnega vrveža, pa še vedno dovolj blizu, da vožnja z osebnim avtomobilom iz Ljubljane traja le dobro uro. Cerkljanska se ponaša z bogato kulturno dediščino. Brezkrajne zelene doline med strmimi grapami, širnimi gozdovi in sončnimi planotami so mamljiva destinacija za prijeten oddih v vsakem letnem času. Razgibana in slikovita narava, s številnimi naravnimi in kulturnimi zanimivostmi ter izredno gostoljubnimi domačini, ki vam postrežejo z domačo hrano, vas bodo nedvomno očarali.

  • Sprehajalne poti v okolici
  • Muzej v idrijskem gradu (znamenita idrijska čipka, 20km)
  • Partizanska bolnica Franja (druga svetovna vojna, 4km)
  • Antonijev rov, nekdanji rudnik živega srebra (20km)
  • Laufarji – znameniti preganjalci zime
  • Soška dolina in lepote reke Soče (27km – Most na Soči)
  • Idrijski grad (20km)
  • Italjanske vojaške utrdbe v Zakrižu
  • Plezališče Lutne skale
  • Flora in favna Cerkljanskega bosta z zanimivim rastlinjem posebej zanimiva za botanike in zeliščarje (npr. avrikelj, kranjska lilija, pogačica)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.