Testirali smo zanimiv Lenovo ThinkPad T460s

Young entrepreneur woman working online at home during lockdown
Foto: Gennadiy Kravchenko iz iStock

Današnji svet zahteva produktivnost v najrazličnejših okoliščinah, zato je smiselno le, da se odločimo za poslovnega partnerja, ki nam bo to omogočal. 14-palčni Lenovo ThinkPad T460s (od 489 € naprej) je prepričljiva in vsestranska izbira za produktivno delo tudi na poti.

Zaslon

Prenosnik ima 14-palčni zaslon z ločljivostjo 1920×1080 px. Zaslon uporablja IPS matriko, zato ga je mogoče jasno videti iz večine kotov. To je še posebej pomembna lastnost ultrabooka, ki se bo veliko časa uporabljal na poti.

Tipkovnica in sledilna plošča

Tipkovnica ima dobro globino in je bila za naš način tipkanja odlična. Na testu tipkanja 10FastFingers.com nam je uspelo natipkati 75 besed na minuto, kar je podoben rezultat običajnim 80 besedam. Površina sledilne ploščice je gladka in ponuja natančno sledenje za redno upravljanje kurzorja. Podpira tudi vnose z več dotiki hkrati.

 

Zmogljivost

Naša konfiguracija je opremljena z i7 procesorjem in z 8 GB pomnilnika. Seveda celoten sistem teče na NVME disku velikosti 256 GB, ki skrbi za tekoče in gladko delovanje sistema. Procesor je del Intelove linije U-serije, ki ponuja dobro mešanico zmogljivosti in energetske učinkovitosti za daljšo življenjsko dobo baterije. Ko smo uporabljali prenosni računalnik, smo imeli odprtih 20 zavihkov v brskalniku, hkrati smo pretakali video, a nikdar nismo občutili kolcanja.

Zaključek

T460s je zmogljiv poslovni prenosnik, ki vam omogoča, da ga resnično uporabljate za mizo ali na poti. Od močne zmogljivosti do obsežnega nabora funkcij – res ni težko najti razloga, zakaj bi bil to vaš naslednji »poslovni partner«.

Drugi razlog je tudi cena. T460s je lahko vaš že za 489 €.

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Prejšnji članekJesenska nega kože: 5 nasvetov zanjo in zanj
Naslednji članekMreža KROJ predstavlja KAM’C! Hej študent!

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.