Jesenska nega kože: 5 nasvetov zanjo in zanj

Ko se poletje preveša v jesen, se spreminjata vreme in ozračje. Na hladnejše temperature se odzove tudi tvoja koža. V hladnejših mesecih postane zrak bolj suh – tako na prostem kot tudi v zaprtih prostorih zaradi ogrevanja. Zaradi pomanjkanja vlage tvoja koža zato postane občutljivejša, bolj suha in razdražena. Da ohraniš svojo kožo zdravo tudi jeseni, je zelo pomembno, da svojo rutinsko nego prilagodiš hladnejšim dnevom. Ne spreglej spodnjih praktičnih nasvetov, ki veljajo tako zanjo kot zanj in bodo pomagali ohranjati tvojo kožo gladko in zdravo tudi jeseni.

Pij, pij, pij!

Tudi jeseni se je treba redno hidrirati. Voda kožo oskrbi z vlago, ki je v hladnejših mesecih primanjkuje, in preprečuje njeno izsuševanje.

Elastin, kolagen in aloe vera

Če je tvoja koža še posebej občutljiva na temperaturne spremembe, ji privošči še dodatno nego z vlažilnimi olji in kremami. Za čim hitrejši blagodejni učinek uporabi izdelke z elastinom in kolagenom, nego pa ohranjaj z aloe vero.Aloe vera.

Zaščiti se pred soncem

… tudi jeseni. Čeprav UV žarki jeseni niso več tako močni kot poleti, je sonce tudi jeseni lahko škodljivo za tvojo kožo. Če si dlje časa na prostem, ne pozabi na sončno kremo s sončnim faktorjem najmanj 30.

Vazelin (pa brez lizanja ustnic!)

Verjetno ni junaka, ki mu jeseni ne bi popokale ustnice. Tu res ni boljše in bolj praktične rešitve kot uporaba vazelina. Pomembno je, da izbereš dovolj kvalitetnega, še boljše pa je, če ima zaščitni faktor pred soncem, saj tako ustnice, ki so najbolj izpostavljen del tvoje kože, še dodatno zaščitiš. Fun fact: lizanje ustnic NE pomaga (temveč kvečjemu poslabša zadevo)!Vazelin, ustnice.

Brez (pre)vročih prh

Čeprav jeseni res pašejo, so vrele prhe v tem času slaba ideja za tvojo kožo, saj jo izsušujejo. Nasprotno pa hladnejša voda ohranja tvojo kožo gladko in prožno ter ji pomaga pri vpijanju vlage iz vlažilnih izdelkov, ki jih uporabljaš.

Prejšnji članekPodaljšanje študentskega statusa in omilitev bančne garancije za tuje študente?
Naslednji članekTestirali smo zanimiv Lenovo ThinkPad T460s

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.