To je glasbeni festival MENT Ljubljana 2020

Plakat MENT 2020

MENT Ljubljana je tridnevni predstavitveni festival izvajalcev iz cele Evrope in širše. Slovenski glasbeni spektakel se lahko primerja s svetovno sceno – na izboru European Festival Awards je prejel naziva Best Indoor in Best small festival 2017.

Letošnji MENT bo na 14 prizoriščih po Ljubljani prikazal 81 izvajalcev, med temi bo kar 28 slovenskih. Poleg festivala je v sklopu MENTa pripravljena mednarodna konferenca, ki se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost.

V okviru konference MENT ponuja tudi možnosti štirih sprejemov in štirih hitrih mreženj z različnimi glasbenimi profesionalci, več informacij v naslednjem prispevku.

MENT 2020 je že 6. edicija ljubljanskega festivala in konference. Odvijal se bo med 5. in 7. februarjem, ko bo slovensko prestolnico za tri dni prelevil v epicenter domače, regionalne in evropske glasbene kreativnosti.

Poster MENT 2020

MENT na telefonu

Za lažjo navigacijo po festivalu in mestu si lahko naložiš aplikacijo MENT Ljubljana.  

Najdeš jo preko naslednje povezave:  Android / iPhone 

Izvajalci

Festival MENT združuje glasbene zvrsti od rocka, psihadelije in jazza do techna in alternative.

Osrednja gosta otvoritvenega večera (5. februar) sta zastavonoša nove britanske jazz scene Kamaal Williams in ukrajinska igralska zasedba Dakh Daughters.

Izvajalke Dakh Daughters
Dakh Daughters l Foto: Olga Zakrevska

Na koncu festivala, 7. februarja, bodo na velikem odru kluba K4 odmevali srbski DJ Brka, nizozemski ambasador klubske elektronike Dekmantela Soundsystem ter slovenski eklektični producenta in didžej Dulash Der DJ.

Celoten Lineup in urnik festivala lahko preveriš na spletni strani MENT.

Prizorišča

Glavno prizorišče festivala je ljubljanski Center urbane kulture Kino Šiška, ki je tudi producent in srce festivala MENT.

Ostala prizorišča so AKC Metelkova Mesto Gala Hala, Channel Zero, Klub Gromka, Menza pri Koritu, Hostel Celica, Stara Mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana, Orto Bar, Ljubljanski grad, Slovenska Kinoteka, Klub K4, DobraVaga, Big Nose in Dvorana dijaški dom Tabor.

O lokacijah si lahko prebereš na spletni strani MENT.

Del prostora v Kinu Šiška
Kino Šiška

Vstopnice

Predprodaja vstopnic traja do 4. februarja 2020, na voljo so:

  • enodnevna vstopnica: 15,00 €
  • festivalska (tridnevna) vstopnica: 39,00 €
  • PRO vstopnica (festival in konferenca): 79,00 €

Za nakup vstopnic sledi povezavi.

Novosti MENTa 2020

MENT 2019
MENT 2019

Med letošnjimi novostmi sta prizorišči Dijaški dom Tabor in ploščarna Big Nose.

MENT predstavlja tudi preddogodek s turško zasedbo BaBa ZuLa in specialke, kot so gostovanje amsterdamskega Red Light Radia ter glasbeni delavnici Modul@rnice in HEX 1.0, o katerih lahko prebereš v naslednjem prispevku.

Prejšnji članekKdo je kriv za odstop Šarca in padec vlade? Kaj to pomeni za mlade?
Naslednji članekS tekmovanjem Bober do uspešnega računalničarja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.