Top 5 nasvetov za popolne selfije

Serija Huawei nova 10

Selfi velja za portret 21. stoletja. Je družbeni fenomen in nov način izražanja, predvsem pa ohranjanja posebnih spominov. Z njim namreč dokumentiramo svoje življenje na prav poseben način, saj nas postavlja v središče dogajanja in fotografiji doda osebno noto, ne glede na to, kaj je na njej. Vendar ni tako preprosto, ko se morda zdi. Dober selfi, tako kot vsaka fotografija, zahteva kar nekaj pozornosti in znanja.

Prva stvar, ki jo potrebujete za ustvarjanje dobrih selfijev, je zagotovo pameten telefon z dobro sprednjo kamero. Takšno, kot jo imajo telefoni Huawei nova 10, Huawei nova 10 Pro in Huawei Mate 50 Pro. Ta namreč omogoča, da ujamete trenutek kjerkoli se nahajate, saj imate običajno telefon vedno pri sebi. Ko ste tako ustrezno tehnično opremljeni, pa velja upoštevati še nekaj spodnjih nasvetov, da bo fotografija čim bolj nepozabna.

1. Nepozaben trenutek

Bržkone najpomembnejša stvar je sam motiv fotografije. Tu je izbira povsem vaša, bolj kot izraža vas, vaše življenje in vaše interese, bolje bo izpadla. Ta vam bo čez leta priklicala najbolj tople spomine, če boste na njej zajeli pomemben delček svojega življenja. Lahko je to utrinek z družinskega snidenja, zabava s prijatelji ali pa delovni dan s sodelavci. To so vse nepozabni trenutki, ki jih je vredno ovekovečiti in če v kader s svojimi najljubšimi ljudmi vključite še sebe, bo to en prelep spomin za v foto album. K sreči telefoni nova 10, nova 10 Pro in Mate 50 Pro podpirajo zajemanje skupinskih selfijev v širokem kotu, tako, da resnično lahko zajamete veliko družbo. Prav tako pa še nikogar ni pustila ravnodušnega fotografija s psom, mačko, zajcem, papagajem ali katerokoli drugo živaljo. Zakaj ne bi zajeli trenutka s svojim najljubšim štirinožnim prijateljem, ki vas ima tako zelo rad in seveda vi njega?

2. Dogajanje v ozadju

Za dober selfi je vsekakor ključen tudi motiv v ozadju, čeprav se morda zdi nasprotno. Ampak selfiji v avtu niti približno niso tako atraktivni, kot selfiji na plaži, v naravi ali v središču mesta. Skratka, nekje, kjer je tudi okolica zanimiva za ogled. Mogoče razmišljajte tako. Če je ozadje vredno svoje fotografije, potem je zagotovo ustrezno tudi za selfija, če je dolgočasno in ga nikoli ne bi fotografirali, ga preskočite tudi pri selfiju. Vseeno pa bodite pozorni, da v ozadju ni preveč dogajanja, saj je potem fotografija čisto preveč zasičena. Se pa da skoraj povsod najti nekaj zanimivega. Tudi v trgovini pred polico s sadjem, če znate ujeti pravi kot. Eksperimentirajte na različnih lokacijah pod različnimi koti in sčasoma boste pravi mojstri!

3. Naj bo svetloba … vendar ne preveč nje

Če se pomaknemo v nekoliko bolj v samo kompozicijo, je naslednja pomembna stvar osvetlitev prostora oziroma okolja v katerem delate selfi. Izogibajte se močnemu viru svetlobe, na primer močni beli luči ali neposredni sončni svetlobi, saj vas bo povsem presvetlila in “prebelila”. Vendar pa bodite ob tem hkrati pozorni, da je vseeno prisotno dovolj svetlobe, saj so v nasprotnem primeru lahko fotografije zelo motne. Mogoče en nasvet za fotografije zunaj: najboljši čas za fotografiranje je, ko je sonce nižje na nebu, na primer pri sončnem vzhodu in sončnem zahodu. Če pa je sonce zunaj visoko na nebu, pa morda za zajem selfija poiščite kakšno senco.

4. Ne pozabite na portretni način

Eno od bolj uporabnih orodij sodobnih pametnih telefonov, kakršni so na primer Huawei nova 10, nova 10 Pro in Mate 50 Pro, je zagotovo tudi napreden portretni način, ki ga lahko vklopite v kameri. V njem imate že prednastavljene številne učinke, ki vam pomagajo do boljše fotografije. Tako lahko na primer simulirate fotografiranje v kabini za fotografiranje, nekoliko zameglite ozadje, izberete različne osvetlitve in vklopite lepotni način, ki samodejno zgladi fotografijo.

5. Obdelava fotografije

Za tiste, ki bi radi dosegli še bolj popolno fotografijo in izrazili točno določeno razpoloženje, pa je ena od uporabnih možnosti tudi dodatna obdelava fotografije, ki jo dosežete z različnimi aplikacijami. Telefoni nova 10, nova 10 Pro in Mate 50 Pro imajo že vdelan odličen lasten urejevalnik, dodatno pa lahko aplikacije poiščete prek trgovine AppGallery. Tam med drugim najdete tudi neodvisno aplikacijo Gspace, prek katere se vam odprejo vrata do še več aplikacij, vključno z Googlovimi. Tako boste dostopali do različnih filtrov, prilagajanja svetlosti, kontrasta, nasičenosti, ostrine in celo odstranjevanja neželenih elementov.

Podnevi ali ponoči, telefoni Huawei so kos vsemu

Z omenjenimi telefonom je fotografiranje še lažje, saj imajo odlično kamero spredaj in zadaj. Huawei Mate 50 Pro je opremljen z vrhunsko kamero Ultra Aperture s 50-milijonskim tipalom in 10-stopenjsko nastavljivo zaslonko s ključnim napredkom optičnega sistema, mehanske strukture ter tehnologije zajema in obdelave fotografij. Izredno široka zaslonka f/1,4 v kombinaciji s tehnologijo XD Fusion Pro in visoko občutljivostjo na svetlobo, pa poskrbi za primerno svetlost ter za podrobnosti v svetlih in zasenčenih področjih fotografije.

Huawei nova 10 in nova 10 Pro se na drugi strnai ponašata z impresivno ultra širokokotno sprednjo kamero s kar 60-milijonskim slikovnim tipalom, samodejnim ostrenjem in 100-stopinjskim kotom, ki lahko zajema posnetke v ločljivosti 4K.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.