Trije razlogi, zakaj se na izlet odpraviti s kolesom

Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete v naravo in vse več ljudi se odloči za odkrivanje novih krajev na dveh kolesih. Če sami še niste prepričani, ali je to dobra ideja, smo za vas zbrali tri razloge, zakaj so kolesarski izleti dobri za vas.

Zdravje: Kolesarjenje je dober šport za ohranjanje kondicije in zdravja. Izboljšuje moč in vzdržljivost, ne povzroča pretirane obremenitve za sklepe in zanj ne potrebujete posebnega treninga. Poleg tega pa zaradi povišanega srčnega utripa pri kolesarjenju kurite kalorije, torej lahko ob zdravi prehrani tudi pomaga pri pridobivanju ali ohranjanju postave.

Druga perspektiva: Če se na izlet odpravite s kolesom namesto z avtom, boste okolico in znamenitosti doživeli iz popolnoma druge perspektive. Kolesarske izlete načrtujte tako, da boste videli tisto, kar vas zanima. Na dveh kolesih lahko odkrivate neokrnjeno naravo ali mesta, kar je zagotovo še dodatna motivacija za tovrstno vadbo.

Druženje: Na kolesarski izlet se lahko odpravite s celo družino. Težavnost poti prilagodite sposobnostim najšibkejšega člana v družini, da bo kolesarjenje v zadovoljstvo vsem. Zanimivi so lahko tudi postanki za kosilo, še posebej, če se ustavite na kakšni res atraktivni lokaciji. Če boste kolesarili v okolici Slovenskih Konjic, je takšna zagotovo Gostilna Grič v Škalcah, ki nudi čudovite razglede vse od vinogradov Vinske kleti Zlati grič in golf igrišča, pa do Pohorja in Dravinjske doline.

grič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.