Unicef zbira sredstva za otroke na Hrvaškem

Moški objema otroka ob ruševinah

Samo 20 sekund potresa na Hrvaškem je bilo potrebnih, da so se življenja mnogih spremenila v ruševine. UNICEF Slovenija zbira sredstva za nujno pomoč otrokom in družinam, ki so jih prizadeli potresi na območju Petrinje, Siska, Gline in drugih krajev.

Uničujoči potresi z epicentrom v Petrinji so močno prizadeli območje osrednje Hrvaške. Številni, ki so v teh neizprosnih zimskih dneh izgubili streho nad glavo, so se že pred tem spopadali z revščino, mnogi so v veliki meri odvisni od kmetovanja. Najmanj 1000 stavb je popolnoma uničenih, še najmanj toliko jih je poškodovanih. Mnogi so brez elektrike, vode in telefonskih povezav.

UNICEF je kot vedno v kriznih razmerah tudi tokrat že na terenu, kjer nudi prvo nujno pomoč. Vse donacije so v tem trenutku neprecenljive, saj omogočajo, da nadaljujemo z našim delom. Med najranljivejšimi so otroci, ki potrebujejo posebno zaščito, še dolgo po potresu pa bodo potrebovali tudi psihološko pomoč.

UNICEF bo z donacijami zagotovil higienske potrebščine in zaščitno opremo, psihosocialnopomoč otrokom in staršem, podporo vrtcem in šolam, podporo zdravstvenim ustanovam in socialnim službam.

Otroci na Hrvaškem nujno potrebujejo našo pomoč. Prispevate lahko:

  • s poslanim SMS sporočilom UNICEF5 na 1919 in darujete 5 € za pomoč otrokom.

S poslanim SMS-om dajem privolitev UNICEF-u Slovenija, da mojo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje za namene svoje humanitarne dejavnosti, kot je opisano v pogojih na spletni strani www.unicef.si/sms-pogoji.

  • Z nakazilom na TRR:

SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF
PAVŠIČEVA ULICA 1
1000 LJUBLJANA
TRR: SI56 0201 3025 9875 526
NAMEN: POTRES HRVAŠKA
SKLIC: SI00 41111

Iz srca HVALA!

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.