Ura, ki vam bo pomagala preteči maraton

Tek velja za enostaven in dostopen šport, saj je praktično vsakomur na voljo kjerkoli in kadarkoli, prav tako pa zanj ne potrebujete posebne drage opreme. Toda k vsakemu športu je treba pristopiti racionalno in z znanjem. Najverjetneje se tudi smučanja ali plavanja na začetku ne bi lotili brez trenerja, medtem, ko je tekačev, ki tečejo brez nadzora, na svetu na tisoče. Ker pa tek temelji na ponavljanju istega giba, sta pravilna tehnika in obvladovanje utrujenosti ključnega pomena za izboljšanje rezultatov in preprečevanje poškodb. Prav zato je Huawei implementiral tehnologijo za pametne ure, ki zlahka prevzame vlogo osebnega trenerja in vključuje rešitve za rekreativne in profesionalne tekače.

Kako bolje razumeti tekaško zmogljivost in zakaj je to pomembno?

Težko bi našli bolj naraven gib od teka, vendar obstaja še veliko drugih prvin, ki jih je treba upoštevati, ko se začnete ukvarjati s tekom in ko načrtujete napredovanje na višjo raven. Tempo teka, razdalja, moč telesa, vzdržljivost, tehnika in sposobnost okrevanja, so na primer le nekatere, ki jih je pametno upoštevati za varen in učinkovit trening. Pomanjkanje razumevanja, kakšen mora biti racionalen načrt vadbe, lahko povzroči precenjevanje ali podcenjevanje osebnih zmožnosti, izgubo motivacije ali v skrajnem primeru celo poškodbe.

Zaradi omenjenega bi morali tako rekreativni kot profesionalni tekači občasno poiskati strokovni nasvet in nekaj časa trenirati pod vodstvom izkušenega trenerja. To pa ni več edina možnost, saj je Huawei predstavil pametno uro namenjeno tekačem. Opremljena z novimi in prelomnimi tehnologijami, kot sta indeks tekaških sposobnosti (RAI) in načrt inteligentnega dinamičnega prilagajanja, Huawei Watch GT Runner nudi popolno razumevanje telesnih sposobnosti ter načrtovanje učinkovitejših in varnih treningov.

Indeks RAI omogoča razumeti znanost teka

Indeks tekaških sposobnosti je ekskluzivna Huaweieva funkcija, ki temelji na zelo natančni tehnologiji spremljanja gibanja Huawei TruSport in združuje pomembne elemente za učinkovito oceno tekaških sposobnosti. Na podlagi zgodovine srčnega utripa, tempa, razdalje, frekvence koraka in drugih večdimenzionalnih podatkov nova ura natančno razčleni tekaške sposobnosti uporabnika, obremenitev med treningi in morebitne cilje. Zna tudi spremljati in ocenjevati tehniko teka, kar je še poseben primerni za napredne tekače na daljših razdaljah, saj so bolj izpostavljeni poškodbam zaradi preobremenitev.

Indeks RAI je osnova za načrt inteligentnega dinamičnega prilagajanja, ki reši še eno pomembno vprašanje slehernega tekača – kako slediti programu usposabljanja. Zgodi se, da se poškodujete ali preprosto potrebujete daljši odmor. V takšnih primerih se je težko vrniti na pravo pot, na prejšnjo intenzivnost teka. Inteligentni načrt je namenjen takšnim primerom, saj je zasnovan, da olajša vrnitev. Predlogi treningov za naslednji teden so usklajeni z izvajanjem načrta za tekoči teden, kar pomeni, da je program usposabljanja realno prilagojen trenutnim zmožnostim in da zato zagotavlja nadzorovan napredek.

Pametna ura Huawei Watch GT Runner je bila razvita v sodelovanje z znanstveniki specializiranih zdravstvenih laboratorijev. Zahvaljujoč novemu modulu (PPG 5.0) optično tipalo med različnimi primeri uporabe dosega 97,4–odstotno natančnost, ki je primerljiva z natančnostjo namenskih pasov za merjenje srčnega utripa.

Najbolj natančno satelitsko sledenje

Huawei Watch GT Runner ravno tako nudi odlične zmožnosti spremljanja satelitskih signalov kljub majhnemu in lahkemu ohišju. Podpora je zagotovljena satelitskim sistemom GPS, Beidou, GLONASS, Galileo in QZSS. Poleg tega ima ura vgrajen dvopasovni in petsistemski sprejemnik (čip GNSS) z »visečo« anteno, skrito v »ušesih« ohišja iz polimernih vlaken. To zmanjšuje motnje pri sprejemu radijskega signala, ki jih povzročajo kovinski materiali. Inovativna zasnova sprejem signala izboljša za 135 % v primerjavi s tradicionalno zasnovo, kar rešuje težave pri uravnoteženju natančnosti satelitskega sledenja in kompaktne zasnove pametne ure. S tem je omogočeno natančno sledenje na ravni maratona, brez premika zabeležene poti s trase teka.

Pametna ura namesto osebnega trenerja

Pametna ura Huawei Watch GT Runner s pomočjo indeksa RAI, inteligentnega načrta usposabljanja in navideznim trenerjem nudi vse potrebno za resno in na znanstvenih načelih temelječe ukvarjanje s tekom. Začetnik, rekreativec in celo profesionalni tekač bo navdušen nad njenimi sposobnostmi in podatki, ki mu jih zagotavlja. Poleg tega nudi spremljanje fizioloških znakov, ki niso neposredno povezani s tekom, kot na primer kakovost spanja, raven stresa ali menstrualni cikel. 14-dnevna avtonomija delovanja baterije pa ravno tako ni odveč.

Kaj še čakate, obujte si tekaške copate in odkrijte možnosti, ki vam jih nudi pametna ura Huawei Watch GT Runner. Predvsem pa uživajte v teku!

Povezan ekosistem naprav

Pametna ura Huawei Watch GT Runner se pridružuje širokemu naboru drugih naprav Huawei, ki so na voljo pri nas. Najprej so tu telefoni Huawei P50 Pocket, Huawei P50 Pro, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo še pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT in nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.