Uspešno raziskovalno delo – temelj dobrega izobraževanja

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI UM) je uspešno znanstveno-raziskovalno delo, poleg pedagoške dejavnosti, ključni steber delovanja. Fakulteta je z okrog 300 zaposlenimi in več kot 200 raziskovalci trenutno ena izmed največjih raziskovalnih organizacij v severovzhodni Sloveniji, pri čemer pa je pomembno tudi dejstvo, da zaposleni prenašajo vrhunske raziskovalne rezultate tudi na študente. Prenos znanstvenih spoznanj v pedagoški proces in vključevanje študentov v raziskovalno delo je namreč zagotovilo, da se bodo diplomanti v svoji poklicni karieri uspešno spoprijeli z izzivi prihodnosti.

Z vključitvijo študentov v delo na raziskovalnih projektih lahko le-ti pridobivajo znanja in izkušnje ob pomoči izkušenih raziskovalcev, ker pa je fakulteta s projekti vpeta v domače in mednarodne raziskovalne aktivnosti so študenti oz. diplomanti po doseženem znanju primerljivi s tistimi, ki so zaključili študij na priznanih evropskih univerzah. Dokaz, da sta njihovo znanje in sposobnost primerljiva z znanjem kolegov iz drugih univerz, so pogoste zmage na različnih strokovnih tekmovanjih, še bolj pa njihova uspešnost na delovnih mestih po celem svetu. Tako se lahko FERI med drugimi uspehi pohvali tudi s tem, da je njihova študentka postala prva ženska zmagovalka v zgodovini tekmovanja študentskih znanstvenih člankov IEEE Regije 8.

FERI učenje

FERI je mednarodno prepoznana ustanova na področjih elektrotehnike, računalništva, informatike, medijskih komunikacij, telekomunikacij in mehatronike v srednji Evropi. Kompetence, ki jih študenti pridobijo tekom študija, omogočajo uspešno soočanje z izzivi sedanjosti ter zagotavljajo svetlo prihodnost, saj po raziskavah pa diplomanti, magistranti in doktoranti spadajo med 20 najbolj zaželenih profilov oz. poklicev.

Podiplomski študij na UM FERI je naslednji korak na vaši poti do uspešne kariere, saj ga odlikujejo odličnost, raznovrstnost, strokovnost in inovativnost. V kolikor vas nadaljevanje študija na FERI in njihovi programi zanimajo, vabljeni, da se udeležite informativnih dnevov. Predstavitev magistrskega študija bo potekala v četrtek, 11. 4. 2019, ob 14. uri, predstavitev doktorskega študija pa v petek, 12. 4. 2019, ob 16. uri. Na predstavitvah bodo podrobno predstavljeni študijski programi, vse posebnosti študija, prijave in vpisa.

Več informacij najdete na feri.um.si!

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM

Glavni urednik

VIRFERI
Prejšnji članek70 let ustanovitve North Atlantic Treaty Organization
Naslednji članekLiterarni natečaj Gospodar galaksij

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.