Valentinova raziskava: Slovenci smo radi v zvezi

Danes izkazujemo ljubezen in naklonjenost do tistega, ki nam pomeni največ, na različne načine, pri tem pa nam velikokrat pomaga tudi tehnologija, saj nam omogoča izmenjavo iskrivih pogledov in lepih besed tudi ko smo fizično oddaljeni. Lahko so to kratka sporočila skozi cel dan, spontan klic, da ljubljeni osebi povemo, da jo pogrešamo, majhne pozornosti s katerimi nekoga obdarujemo in še vrsto drugih. Ko imamo nekoga radi in nam je blizu, za izkazovanje pozornosti ne rabimo dodatnih razlogov in tega ne počnemo le na valentinovo, ampak so to vsakodnevne malenkosti, ki nekoga spravijo v dobro voljo in pričarajo toplino pri srcu. Seveda pa je valentinovo tisto, ko gremo običajno še krak dlje in poskrbimo, da je dan res nepozaben.

Huawei je ob tej priložnosti naredil lokalno raziskavo o tem, kaj ta praznik pomeni Slovencem in kako ga najraje preživimo. V raziskavi je sodelovalo 188 ljudi, od tega 65 % žensk in 35 % moških, najbolj pa sta bili zastopani starostni skupini od 18 do 25 let (66 %) in od 26 do 35 let (16 %).

Kako bomo preživeli valentinovo?

Rezultati raziskave so pokazali, da smo Slovenci ljudje, ki imajo radi ob sebi ljubljeno osebo. Kar 73 % anketirancev je namreč v zvezi oziroma zaročenih, 20 % je samskih, 7 % pa poročenih. V skladu s tem jih večina (79 %) praznuje valentinovo, in sicer s svojim partnerjem oziroma partnerko (72 %), nekaj pa je tudi takšnih, ki ta dan preživijo z družino in prijatelji (11 %), oziroma si vzamejo čas zase (17 %).

Čeprav jih večina meni, da njihova ljubljena oseba za valentinovo ne pričakuje darila (62 %), bodo vseeno poskrbeli za majhno presenečenje (76 %). Za najbolj priljubljeno darilo se je izkazala klasika v obliki bombonjere (41 %), ljubezenskega pisma (16 %) in rož (12 %), kar nekaj pa jih bo šlo še korak dlje in bodo izbrancu oziroma izbranki poklonili novo napravo (8 %). Za darilo jih bo večina (94 %) zapravila manj kot 100 €, 4 % med 100 in 200 € in 2 % več kot 200 €.

Slovenci smo tudi zelo vestni in pozorni do svojih ljubljenih, saj je kar 85 % anketirancev odgovorilo, da še nikoli niso pozabili pokloniti darila na dan ljubezni. Na drugi strani pa smo zelo skromni, saj sami v zameno ne pričakujemo darila (60 %), prav tako si ga ne kupimo sami (74 %). Ob tem smo tudi zelo uvideven narod, saj jih večina (94 %) še nikoli ni »dala košarice« drugi osebi na dan zaljubljencev, po drugi strani pa se nam tudi zaroke na ta dan zdijo nekoliko klišejske (55 %).

Izkažite pozornost do tistega, ki vam pomeni največ

Če še niste izbrali darila za ljubljeno osebo, so odlična ideja brezžične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick v kombinaciji s telefoni Huawei P50 Pro in P50 Pocket, ki ne navdušijo le s svojim kakovostnim zvokom, ampak tudi edinstveno zasnovo v obliki šminke, s katero pritegnejo pozornost že na prvi pogled. Tako bodo odličen modni dodatek in hkrati uporabna naprava, ki bo omogočila, da se s svojim najdražjim oziroma najdražjo slišite še večkrat.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.