Vi greste na počitnice, kaj pa bo takrat počel vaš robotski sesalnik?

Trije predlogi, kako lahko dopust preživi vaša iRobot Roomba.

Koledarsko poletje uradno še ni tukaj, a pogled skozi okno in prazna mesta govorijo, da je poletje že nedvomno tu in z njim se pričenja tudi sezona dopustov. Starši se na tem mestu radi pošalimo, da dopusta za nas v resnici ni, saj skupaj z družino odpotujemo in z druge lokacije še naprej skrbimo za otroke. Pa vendar, prihaja čas, ko bi radi kar najbolj odklopili in napolnili svoje baterije, da se bomo nazaj vrnili polni lepih vtisov, spočiti in pripravljeni na nove izzive.

Počitniški način in počitek tudi za vaš robotski sesalnik

V tednu ali dveh, ko vas ne bo, lahko vaša Roomba počiva. Morda ste še navajeni, da pred odhodom na dopust vse električne naprave izklopite iz vtičnic. Če vam do pravega odklopa in zena manjka to, potem seveda nadaljujte s tradicijo. Obstaja pa tudi možnost, ki uspešno poskrbi za ohranjanje zdravja baterije vašega hišnega pomočnika. Svojemu robotskemu sesalniku lahko v času odsotnosti privoščite počitek, zato svetujemo, da robotka nastavite na Reduced Power Standby Mode. Tako bodo izklopljene vse funkcije, razen klasičnega polnjenja. Robot bo porabil manj energije, kar je smotrno, če ga v času vaše odsotnosti ne nameravate uporabljati. Nastavitev vklopite povsem preprosto tako, da na robotu pritisnite in zadržite gumb Clean za 15 sekund oz. dokler ne zaslišite potrditvenega signala. V načinu zmanjšane porabe energije vaš iRobot Roomba ne bo povezan z aplikacijo na vašem pametnem telefonu. V klasično stanje pripravljenosti ga boste vrnili s pritiskom na gumb Clean.

Nadaljevanje vsakodnevne rutine

Če imate hišnega ljubljenčka, je prav čas dopusta najbolje izkoristiti za temeljito sesanje stanovanja. Ko vas ni, se vse dlake končno usedejo in vaš robotski sesalnik bo nemoteno in temeljito presesal vsak kotiček stanovanja. Pomislite – spočiti se boste vrnili v povsem čisto stanovanje! Aja, zmajujete z glavo, ker ste pač na dopustu in ni nikogar, ki bi doma pritisnil na gumb Clean in robota poslal na delo? Morda pa je ravno zdaj čas, da si na telefon prenesete aplikacijo iRobot in raziščete vse možnosti, ki vam jih nudi uporaba robotskega sesalnika iRobot Roomba na daljavo.

Si predstavljate, da lahko ležite v senci borovca in z nekaj potezami na pametnem telefonu posesate stanovanje? Uporaba aplikacije je resnično preprosta in prav vam bo prišla skozi celo leto, saj se boste prav kmalu navadili, da je stanovanje najbolj priročno posesati prav takrat, ko ni doma nikogar. Če ima vaš robotski sesalnik še brata – robotskega pomivalca tal Braava Jet m6 – je to zmagovalna kombinacija. Robota se v aplikaciji preprosto povežeta, in ko prvi konča s sesanjem, se lahko na delo poda še drugi. Krasno se je vrniti v posesano stanovanje, a svežina pomitih tal je povsem nova dimenzija dobrodošlice. Pred odhodom na dopust le ne pozabite napolniti posode z vodo v vašem robotskem pomivalcu ter za temeljito osveževanje dodajte še malce Braava Jet čistila.

Ne potrebuje dodatnega ležišča

Kaj pravite, bi na počitnice vzeli še dodatnega člana? Če niste ravno na tesnem s prostorom, vam predlagamo, da robotski sesalnik vzamete kar sabo na oddih! Saj poznamo ta počitniški scenarij – vrnete se s plaže, torbo z brisačami in igračami vržete na tla in vaši princi in princeske s polnimi čevlji mivke že tekajo po celem vikendu? Dan ali dva in stanovanje se spremeni v peskovnik. Resnično ni treba, da tudi na dopustu preživljate čas z metlo ali sesalcem v roki.

Vaš iRobot Roomba se bo odlično znašel tudi v novem okolju, saj mu lje popolnoma vseeno, kje sesa. Z aplikacijo boste preprosto določili mesta, kamor robot ne sme, ali tista, kjer bi si želeli, da posesa pogosteje. Nekateri modeli robotskih sesalnikov iRobot Roomba omogočajo funkcijo SmartMaps in v spomin jim lahko shranimo do 10 map, kar je nadvse uporabno, če ga selite po nadstropjih hiše ali ga naprimer odpeljete sabo na morje. Tako boste v vsakem tlorisu lahko določali povsem svoja pravila sesanja, urnike in prostore, kamor sesalnik ne sme.

Odločitev, kje bo vaš robotski sesalnik preživel poletne počitnice, je seveda povsem vaša. Izberite tisto, ki vam bo prinesla najmanj stresa in pomagala, da boste z dopusta prišli polni novih idej in moči. Če boste lahko za teden ali dva pozabili na sesanje in pomivanje tal, pa še toliko bolje!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.