Izjemen uspeh Univerze na Primorskem

Univerza na Primorske je prejela priznanje QS World University Rankings
Univerza na Primorske je prejela priznanje QS World University Rankings Foto: on Univerza na Primorskem

Univerza na Primorskem je bila ustanovljena šele leta 2003, a je pred kratkim že doživela izjemen uspeh na QS lestvici univerz (QS World University Rankings 2023). Slavnostna prireditev, na kateri so razglasili rezultate, je potekala 8. junija 2022 v New Yorku. Univerza na Primorskem je prejela dva certifikata: certifikat kot nova univerza na lestvici in certifikat za uvrstitev med 25 univerz na svetu v kategoriji »QS Recognition of Employability«.

UP je edina novo uvrščena univerza v Sloveniji

Gre za najobsežnejšo lestvico te vrste, ki ocenjuje najboljše svetovne univerze in s tem mladim prek izobraževalnih dosežkov in mednarodne mobilnosti pomaga pri razvoju kariere in izpolnitvi potenciala. Univerza na Primorskem se je letos prvič uvrstila na to lestvico, saj je že za uvrstitev potrebno izpolnjevati določene pogoje. Izmed slovenskih univerz je edina novo uvrščena na lestvici.

Pri QS World University Rankings so letos analizirali 2.462 ustanov in jih 1.422 uvrstili na lestvico. Od tega je bilo 124 ustanov prvič uvrščenih. Med njimi so dodatno izpostavili 8 zmagovalcev – tudi Univerzo na Primorskem. Sicer se je Univerza uvrstila med 1001. in 1200. mesto na lestvici oziroma med najboljših 71 odstotkov univerz. Uspeh je dopolnila izjemno visoka uvrstitev v eni izmed kategorij, ki kaže na pravilne in mednarodno priznane razvojne usmeritve Univerze na Primorskem.

Med cilji v Srednjeročni razvojni strategiji Univerze na Primorskem je bila tudi uvrstitev na lestvico Times Higher Education (THE). Tudi to ji je že uspelo, saj se je februarja letos uvrstila na lestvico najboljših univerz, mlajših od 50 let. Univerza zato v prihodnosti cilja na še višje mesto v kategoriji.

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članekKatera slovenska občina je najbolj teroristično ogrožena?
Naslednji članekVi greste na počitnice, kaj pa bo takrat počel vaš robotski sesalnik?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.