Visa povezuje digitalne in tradicionalne valute

Visa je prva družba s plačilnim omrežjem, ki je povezala uporabo digitalnih in tradicionalnih valut – uporablja stabilni kripto kovanec podprt z ameriškim dolarjem, USD Coin (USDC). Visa že sodeluje s podjetjem Crypto.com, enim največjih kripto platform na svetu, kasneje pa želi svoja partnerstva tudi širiti.

Podpora digitalnim valutam, kot novi vrsti poravnalne valute, pomeni pomemben korak naprej v strategiji družbe Visa. Visa se z uporabo svoje globalne prisotnosti, partnerskega pristopa in zaupanja v  blagovno znamko osredotoča na dodajanje diferencirane vrednosti ekosistemu in zagotavljanje varnosti ter uporabnosti kriptovalut za plačila. Družba je v zadnjem letu še dodatno razvijala svojo infrastrukturo za transakcije z digitalnimi valutami – infrastrukturo, ki jo trenutno uporablja že na 200 trgih za 160 različnih valut.

»Kripto naravnani fin-techi želijo partnerje, ki razumejo njihovo poslovanje, zapletenost in raznovrstnost  oblik digitalnih valut,« je dejal Jack Forestell, izvršni podpredsednik in glavni produktni direktor pri družbi Visa. »Vključitev digitalnih valut predstavlja velik mejnik v naši zmožnosti zadovoljevanja potreb fin-techov, ki svoje poslovanje vodijo v stabilnih valutah ali kriptovalutah.«

Standardni postopek Visa transakcij zahteva, da se plačila izvedejo v tradicionalni fiat valuti, kar lahko poveča stroške in zapletenost za podjetja, ki poslujejo z digitalnimi valutami. Sposobnost poravnave v USDC prek Visa omrežja pomaga Crypto.com in drugim kripto podjetjem pri novih poslovnih modelih, ne da bi morali uporabljati tradicionalne finančne instrumente.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.