Jernej Ogrin – »Zdrava prehrana, kaj je to?«

set of plates of food isolated on a white background, top view
Foto: nitrub iz iStock

V današnjem podcastu je moj gost Jernej Ogrin – prehranski strokovnjak, član ekipe Spoznaj prehrano, voditelj izobraževanj in predavanj na temo prehrane ter še mnogo več.

Poleg klasičnega svetovanja zelo rad preko družbenih omrežij ljudi poučuje oziroma jim prikazuje, kako je prehrana lahko res zabavna stvar, s katero si lahko pomagamo in ob njej uživamo. In to brez bremen, ki jih prehrana na žalost predstavlja marsikomu.

V pogovoru nam je zaupal osnove primernega prehranjevanja in poudaril, katerih informacij na temo prehrane se je dobro izogibati.

»Če neka stvar zveni preveč dobro ali slabo, je velika verjetnost, da ni resnična. Pri prehrani sta ključnega pomena čas in vztrajnost«.

Jernej Ogrin
Foto: Jakob Kač

Kaj je poleg časa in vztrajnosti v prehrani najbolj pomembno?

Jernej nam je povedal, da je ena izmed ključnih stvari tudi ta, da pri sebi ugotovimo, kaj nam najbolj odgovarja. Pri tem moramo biti pozorni na uravnoteženost in količino obrokov. Ko se tega enkrat naučimo, je lahko v vsakodnevni prehrani tudi prostor za tablico ali dve čokolade, in to brez slabe vesti.

Poleg vseh bogatih in koristnih informacij, ki nam jih je Jernej povedal, boste lahko slišali tudi primere sestave zajtrka, malice, kosila in večerje.

Za konec nam je Jernej zaupal njegov najljubši zajtrk in živilo, brez katerega si težko predstavlja svoje življenje!

Prisluhni podcastu, v katerem te čaka obilo znanja in zabave. Tvoj dan je odvisen le od tebe in prehrana je lahko dejavnik, ki ga neizmerno izboljša.

Za še več koristnih informacij obišči Jernejev Instagram profil jernejogrin, spoznajprehrano in TikTok @ogrinjernej, kjer najdeš veliko poučnih in zabavnih vsebin.

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.