»Soča zopet bo krvavo tekla«

Grozote prve svetovne vojne na naših tleh bomo lahko kmalu igrali v novi videoigri Isonzo, ki bo na voljo na platformi Steam. Igra bo uprizorila krvavo vojno znamenite Soške fronte, eno od osrednjih prizorišč igre pa je tudi Solkanski most.

Isonzo - Reveal Trailer I PS5

Igra bo tretje nadaljevanje serije iger WW1. V prvih dveh delih se je igralec bojeval v prvem večjem spopadu prve svetovne vojne, v bitki pri Tannenbergu in v znameniti bitki pri Verdunu.

Igralec bo izbral stran Italije ali Avstro-Ogrske in za zmago svoje ekipe moral na mapi zajemati ključne kontrolne točke in zazdržati nadzor nad njimi. Večji del dogajanja se bo odvil v Julijskih Alpah, kjer je v prvi svetovni vojni potekalo bojevanje v jarkih.

Celotna igra je poustvarjena na podlagi raziskav in ogleda lokacij, od uniform do orožja. Igralec bo lahko uporabil minomete, tope, zračno podporo ali pa bitko zaključil z bajonetom. Prav tako pa ne sme pozabiti na strupeni plin. Snovalci pravijo, da takšna akcija igre prve svetovne vojne ni bila še nikoli doživeta.

Točen datum izida igre še ni znan, po napovedih pa izide že v tem koledarskem letu. Igrali jo bomo lahko na osebnih računalnikih in igralnih konzolah Playstation 4 in 5 ter na Xboxu One in Serie X.

Ime igre je v italijanščini, saj Isonzo v tem jeziku pomeni Soča. Lahko pa bi se snovalci odločili tudi za slovensko ime naše smaragdne lepotice, ki bo zopet krvavo tekla.

Prejšnji članekJernej Ogrin – »Zdrava prehrana, kaj je to?«
Naslednji članekRonaldov kapetanski trak prinesel 64 000 evrov za zdravljenje dečka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.