Ronaldov kapetanski trak prinesel 64 000 evrov za zdravljenje dečka

V soboto sta se v Beogradu v kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo 2022 pomerili reprezentanci Srbije in Portugalske. Tik pred koncem tekme sodniki portugalskemu zvezdniku Cristianu Ronaldu niso priznali regularnega zadetka in tekma se je končala z rezultatom 2:2. Ronaldo se z odločitvijo nikakor ni mogel sprijazniti in od jeze zalučal svoj kapetanski trak na tla. Tega je po koncu tekme pobral gasilec na stadionu Đorđe Vukićević in kapetanski trak dal na dobrodelno licitacijo za zdavljenje bolnega dečka Gavrila.

Cristiano Ronaldo walked off the pitch and threw his captain's armband in frustration.

»Ronaldo je bil vznemirjen (in) je vrgel trak, padel je tik ob meni,« je v četrtek Vukićević dejal za Reuters in dodal, da je pripravljen prodati vse spominke, ki jih lahko zbere od igralcev, da bi Gavrilovim staršem pomagal zbrati 2,5 milijona evrov za dečkovo zdravljenje.

Dobrodelno dražbo je dobilo podjetje Mozzart, ki je za trak ponudilo 7 500 010 dinarjev oziroma skoraj 64 000 evrov. Znesek bo tako v celoti šel za zdravljenje 6-mesečnega dečka, ki trpi za spinalno mišično atrofijo. Prav zaradi te bolezni smo leta 2019 tudi v Sloveniji zbirali denar za zdravljenje dečka Krisa.

Tridnevna dražba ni minila brez polemike, saj so nekateri udeleženci poskušali zmotiti postopek tako, da so postavljali nerealno visoke vsote. Lažno draženje je sprožilo javno ogorčenje, oblasti pa so se zavezale, da bodo iskale in kaznovale krivce.

Do zdaj je dečkova družina prejela približno pol milijona evrov donacij. Dečkova mati je dejala, da je ta Ronaldov trak pomembno prispeval. »Nismo mogli verjeti, da bodo nekateri ljudje, ki nas niti ne poznajo … vzeli trak, ga prodali na dražbi in pomagali našemu otroku.«

Prejšnji članek»Soča zopet bo krvavo tekla«
Naslednji članekKatere so naravne barve za velikonočne pirhe?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.