Višješolski študij je pot do uspešne kariere

VSŠ

Višješolski študij je odlična izbira za tiste, ki želijo pridobiti uporabno strokovno znanje in se hitro zaposliti. Študij na višji strokovni šoli traja dve leti in je usklajen s potrebami gospodarstva.

Uporabno znanje in praktične izkušnje

Višješolski študenti pridobijo znanje in veščine, ki so nepogrešljive za uspešno delo v stroki. Študij je zasnovan tako, da študentom omogoča pridobivanje praktičnih izkušenj v podjetjih, pod vodstvom izkušenih mentorjev. Študijski programi, ki so kakovostni tako po vsebini kot izvedbi, študentom omogočajo lahek prehod iz šole v delovno okolje, odraslim pa možnost izpopolnjevanja ali prekvalifikacij.

Širok izbor študijskih programov

V Sloveniji obstaja več kot 30 študijskih programov na višjih strokovnih šolah. Lažje iskanje vam omogoča interaktiven iskalnik, s pomočjo katerega izberite najustreznejši študij glede na kraj in/ali študijski program.

Mednarodne izmenjave preko Erasmus+

Višješolski študijski programi omogočajo mednarodne izmenjave ter praktično izobraževanje v vseh okviru programa Erasmus+, vsi višješolski programi so namreč modularno zasnovani in kreditno ovrednoteni po enotnem kreditnem sistemu. Kreditni sistem omogoča študentom prehodnost med moduli in po končanem študiju uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju.

Dilema?

Če razmišljate o višješolskem študiju, vam ni treba več biti v dilemi. Višje strokovne šole ponujajo kakovostno izobraževanje, ki vam bo omogočilo uspešno kariero.

Študij na višji strokovni šoli
Študij na višji strokovni šoli

Vpis na višjo strokovno šolo

Na višje šole se lahko vpišete v naslednjih vpisnih rokih:

• 1. PRIJAVNI ROK: od 20. februarja do 15. marca 2024

• 2. PRIJAVNI ROK: od 23. avgusta do 29. avgusta 2024

Pogoji

V višješolske programe, se lahko vpišete, če imaš opravljeno:

splošno ali poklicno maturo ali

mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, če imaš 3 leta delovnih izkušenj ter opravljen preizkus znanja iz slovenščine (oz. italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika.

Več informacij o študiju na višjih strokovnih šolah poišči na:

 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNagrajene najbolj vplivne aplikacije v AppGallery
Naslednji članekOcena filma: Kaj pa Ester?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.