Visoko zaposljivi diplomanti

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) se je, od ustanovitve v okviru Višje tehniške šole leta 1959 pa do danes, razvila v mednarodno prepoznavno ustanovo na področjih elektrotehnike, računalništva, informatike, medijskih komunikacij, telekomunikacij in mehatronike v srednji Evropi.

Privlačna je za dijake oz. bodoče študente iz Slovenije in mednarodnega prostora, saj obvladanje temeljnih in praktičnih znanj iz ožjega področja stroke, kakor tudi sposobnost integracije znanj iz drugih področij, omogoča diplomantom reševanje kompleksnih inženirskih nalog in opravljanje vodstvenih funkcij tako v gospodarstvu kot tudi v javni upravi.

Na FERI ponujajo inženirske študijske programe in sicer šest univerzitetnih in štiri visokošolske strokovne programe, ki trajajo tri leta, šest magistrskih programov (dve leti) in tri doktorske programe – torej celotno izobraževalno vertikalo. Sodobne in atraktivne učne metode ter visok standard opremljenosti predavalnic in laboratorijev naredijo študij še zanimivejši in kvalitetnejši.

Mehatronika FERI

Z zaposlitvijo alumniji FERI nimajo težav, saj po raziskavah spadajo med 20 najbolj zaželenih profilov oz. poklicev. Večina študentov pridobiva izkušnje že v času svojega študija, saj fakulteta omogoča vključevanje v raziskovalno delo laboratorijev, kjer se študenti srečajo s svojimi prvimi raziskovalnimi izzivi. Z vključitvijo v delo raziskovalnih skupin lahko namreč pridobivajo znanja in izkušnje ob pomoči izkušenih raziskovalcev kar jim omogoča uspešno ter kakovostno delo tudi za prihodnost. Ker je fakulteta s projekti vpeta v domače in mednarodne raziskovalne aktivnosti so študenti oz. diplomanti fakultete po doseženem znanju primerljive s tistimi, ki so zaključili študij na priznanih evropskih univerzah.

Skozi celotno rast in razvoj se je fakulteta zavedala pomembnosti povezovanja izobraževanja, raziskovanja in industrije oz. gospodarstva. Tako kot na začetku FERI-jeve poti je to še danes pomemben gradnik fakultete, pridobljene kompetence pa omogočajo diplomantom, magistrom in doktorandom uspešno soočanje z izzivi sedanjost ter zagotavljajo svetlo prihodnost.

Novi izzivi, znanost, iskanje odgovorov, perspektivna prihodnost in ustvarjalno delo.

Prijavni rok za študij pri nas je odprt do 18. marca. Se vidimo na FERI-ju!

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM

Glavni urednik

VIRFERI
Prejšnji članekOvseni kosmiči za hranljiv začetek dneva
Naslednji članekMercator razpisuje kadrovske štipendije

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.