Volilna napoved izvedla tudi svojo raziskavo javnega mnenja

Slovenske volilke in volilci si lahko že več kot štiri leta pomočjo spletne strani www.volilnanapoved.si predstavljajo, kako se glasovi in odstotki, ki jih raziskave javnega mnenja izmerijo posameznim strankam, preslikajo v poslanske sedeže. Zanimivo spletno orodje je pritegnilo precejšnjo pozornost uporabnikov spleta, zanimivo pa je tudi za politične stranke saj mnoge med njimi spremljajo objave volilne napovedi na Facebooku, Twitterju in Instagramu (volilnanapoved).

Spletno orodje pri svojem preračunu upošteva tudi vstopni prag. Osnovo za preračun predstavljajo raziskave največjih slovenskih raziskovalnih agencij, ki so združene v t.i. agregat. Ekipa spletne strani www.volilnanapoved.si rezultate anket sproti dodaja v bazo.

Volilna napoved je izvedla tudi svojo javnomnenjsko anketo. Raziskavo je izvedla Agencija ODMEV med 2. in 4. februarjem. V raziskavi je sodelovalo 891 polnoletnih prebivalcev Slovenije. Vzorec je za Slovenijo reprezentativen po spolu, starosti in regiji.

Sodeč po anketi, bi SDS, v kolikor bi bile volitve minulo nedeljo, anketiranci namenili 17,62 odstotka glasov. Sledijo ji SD z 11,56 odstotka glasov, Gibanje svoboda (10,55%), Levica z 6,17 odstotka, NSi z 6,17 odstotka in LMŠ z 4,49 odstotka glasov sodelujočih v anketi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.