Vozički namesto šolskih torb

Voziček namesto šolske torbe

Ali so šolske torbe pretežke? S tem vprašanjem se slovensko in svetovno šolstvo ukvarja že lep čas. V zadnjih letih se še vedno postavlja vprašanje o tem, ali bi šolske torbe zamenjali z vozički. S tem bi močno razbremenili hrbte šolarjev, dijakov in študentov, ki morajo na dnevni ravni skoraj cel dan na sebi nositi težko torbo.

Prenašanje pretežkih šolskih torb je resna težava

Tudi raziskovalci in znanstveniki se že dlje časa ukvarjajo z vprašanjem, če so šolske torbe pretežke. Še bolj tehtna pa so vprašanja, kaj bi bile njihove alternative v kolikor so torbe res postale pretežke. Koliko težka mora biti torba?

Prenašanje težke torbe lahko vpliva na zdravje in počutje tistega, ki jo nosi. Tako so znanstveniki v zadnjih letih ugotovili, da torba nikakor ne bi smela biti težja od 10-15 odstotkov telesne teže otroka oziroma osebe. Pred leti je španska Univerza Granada opravila študijo, ki je temeljila na tem, da bi šolske torbe zamenjali z vozički. Prišli so do pozitivnega rezultata, saj bi vozički močno razbremenili otroke pri prenašanju torb. Do istega rezultata je prišlo še nekaj manjših študij, spremenilo pa se ni nič. Vse so pokazale, da naj bi več kot 45 % šolarjev nosilo pretežke torbe. Situacija se verjetno ne bo spremenila, ko govorimo o šolskih torbah, vsekakor pa lahko težavo prenesemo na druge situacije v študentskem življenju.voziček s košarami

5 prednosti vozičkov v vsakdanjem življenju

Vozički, taki ali drugačni, prinašajo številne prednosti v naše življenje. Katere so tiste poglavitne prednosti vozičkov, ki jih je vredno omeniti.

  • enostavno prenašanje brez obremenitve telesa
  • lahko prevažanje vozička
  • visoke zmogljivosti obremenitve
  • vsestranskost vozičkov (predali, police, košare, kolesa za stopnice,..)
  • uporabnost, ko so pri miru – shranjevanje materiala

voziček s policami

Kakovostni in vsestranski vozički

Pri kataloška-prodaja.si najdeš širok nabor kvalitetnih in vsestranskih vozičkov, ki ti lahko pomagajo pri vseh aspektih življenja. Nakupovalni vozički, vozički za shranjevanje orodja, vozički s košarami in predali, vozički za stopnice in še mnogo drugega. Preveri njihovo znižano ponudbo vozičkov in si olajšaj življenje.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDržave s povečanim tveganjem za pranje denarja in financiranje terorizma (2023)
Naslednji članekHoroskop 101: Vse kar moraš vedeti o Škorpijonih
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.