Horoskop 101: Vse kar moraš vedeti o Škorpijonih

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Škorpijon je verjetno najbolj nerazumljeno horoskopsko znamenje. Škorpijoni, rojeni med 23. oktobrom in 22. novembrom, povezani z Dvojčkom kot glavnim znamenjem, ki ga vsi radi sovražijo, slovijo kot izjemno skrivnostni in popolnoma zastrašujoči – in bodimo iskreni – Škorpijoni to percepcijo obožujejo! Tvoj prijatelj Škorpijon ohranja svoj Instagram zaseben in svoje osebno življenje pod ključem. In v kulturi, ki je tako obsedena s prekomernim deljenjem, nerazkritje vsega tega samo še poveča Škorpijonovo spletko. Toda prava skrivnost naših nespremenljivih vodnih znamenj je, da jih pravzaprav ni tako težko brati, kot se zdi na prvi pogled.

Če prosiš Škorpijona, naj se odpre, ne bo dvakrat premislil, preden bo izlil svojo dušo. Samo po navadi nihče ne vpraša! Zato pojdimo globlje v globino osebnosti Škorpijona. Zadeva: Horoskop Škorpijon, značilnosti zodiaka. 

Kaj je Škorpijonov element?

Voda. Vodna znamenja (Rak, Škorpijon in Ribi) vodijo čustva. Osredotočena so na negovanje povezav in spoštovanje svojih pristnih čustev, zato vedno sledijo svojemu občutku pri odločitvah. Kljub temu tri vodna znamenja sedijo sama s seboj na različne načine. Če je Rak tekoča reka in Ribi prostrani ocean, potem je Škorpijon enakomerno, globoko jezero. Škorpijoni so mirni vse do nevihte.

Katere so Škorpijonove najboljše značilnosti?

Škorpijoni so izredno zvesti in najbolj neverjetni prijatelji. Ker nadvse cenijo pristnost, imajo okoli sebe vedno seznam očarljivih ljudi in so najboljši pri sestavljanju seznamov gostov za zabave. Ker cenijo svoje prijatelje in ljubljene samo zaradi tega, kar so, ustvarjajo prostore, kjer se lahko vsi sprostijo in so to, kar so. Škorpijoni so tudi največji navijači v svojem ožjem krogu in se vedno borijo za to, kar verjamejo. Tudi če traja dolgo, Škorpijoni vedno dobijo, kar hočejo.

girlfriends, sunset, vintage
Foto: BhaktiCreative iz Pixabay

Katere so najslabše Škorpijonove značilnosti?

Škorpijoni resnično sovražijo spremembe. In čeprav jim to deluje v prid, ko gre za vzpostavljanje trdnih odnosov in stabilnost službe, so lahko paralizirani, ko jim nekaj ne gre po volji. Škorpijoni želijo biti najboljša vrsta nadzornikov (ki imajo vedno prav in nikomur ne stopijo premočno na prste), a včasih lahko izpadejo kot slabi poraženci, ko ne dobijo, kar hočejo. Škorpijoni neradi priznajo poraz.

Katere so najboljše kariere za Škorpijona?

Škorpijoni so kljub skrivnostnemu videzu – ali morda prav zaradi njega! – naravni voditelji. Cenijo delovna mesta, kjer jih cenijo zaradi njihove skoraj mazohistične delovne etike in imajo veliko priložnosti, da zasijejo. Čeprav se morda zdi, da radi ostajajo v svoji zaščitni lupini, ne postavljaj Škorpijona v kot! Ne glede na to, ali delajo v umetnosti, tehnologiji ali celo financah, Škorpijoni radi raziskujejo neraziskano ozemlje in imajo po navadi službe, ki jih ni lahko povzeti ob veselih uricah pijače. Škorpijoni so izjemno zagnani inovatorji in želijo, da imajo njihovi prispevki trajen učinek.

Daniel Craig kot detektiv Benoit Blanc v filmih Knives Out
Daniel Craig kot detektiv Benoit Blanc v filmih Knives Out Foto: on netflix

Kakšen je Škorpijon kot prijatelj?

Škorpijoni so definicija najboljših prijateljev (BFF). Ne vzpostavljajo površnih odnosov, tako da če si Škorpijonov prijatelj, to ni ležerna stvar; so tvoj stik za nujne primere. Škorpijoni so vsekakor načrtovalci in vedno vnaprej razmišljajo o rojstnih dnevih in pomembnih dogodkih, pošiljajo vabila na koncerte in planirajo zabavna druženja ob zajtrku. Radi so tudi prijatelji z najrazličnejšimi ljudmi, da lahko razširijo svoj pogled na svet in pridobijo nove izkušnje.

Kakšen je Škorpijon kot partner?

Odnosi so Škorpijonovo območje udobja. Čeprav so lahko ledene kraljice na ulicah, so v družbi svojega partnerja prave mehkužke. Ni tip, ki bi vsakomur namenil pozornost – če si s  Škorpijonom, te je v celoti izbral in se bo nenehno trudil, da te osreči. Dnevni telefonski klici, da preveri, če je vse v redu, darila samo zato ker “zakaj ne” in skrbna pozornost vsaki tvoji potrebi so del dogovora. Odnosi so tudi način, kako Škorpijoni izkoristijo svojo bolj domačo plat in ljubijo nič drugega kot kuhanje dovršenih obrokov, ki jim sledi udobna nastanitev na kavču s svojo ljubeznijo. Škorpijoni so popolnoma zavezani. Ko sta enkrat skupaj, je potrebno veliko, da obupata nad odnosom, tudi če je jasno, da se stvari ne bodo nikoli razrešile. Pripravljena sta iti na konec sveta ––in na leta terapije–– da uredita stvari.

sunset, wedding, silhouettes
Horoskop Škorpijon, značilnosti “zahrbtnega” zodiaka Foto: StockSnap iz Pixabay

Kaj so Škorpijonove skrite lastnosti?

Ker so znani po svojem ugrizu, ljudje pogosto pozabljajo, da imajo Škorpijoni izvrsten okus. Škorpijoni so vedno na tekočem z najnovejšimi trendi in imajo vedno priporočila, kam iti, kaj poslušati in kje kupiti eleganten, a cenovno ugoden kavč. Še enkrat, razlog, zakaj vsi ne vedo o Škorpijonovem velikem umetniškem in kulturnem znanju, je ta, da nihče ne vpraša! Toda nikoli ne boš razočaran nad njihovim strokovnim predlogom za tvoje naslednje Netflixovo binganje.

Zvezdniki v znamenju Škorpijona

Škorpijoni so znani po tem, da imajo določeno je ne sais quoi, temačno in zamišljeno skrivnost, zato te bo morda presenetilo, da so dostopne in ne tako skrivnostne lepotičke Julia Roberts, Meg Ryan, Goldie Hawn, Lisa Bonet, Anne Hathaway in Brittany Murphy (RIP) vse Škorpijonke! Na igralski strani so tudi Leonardo DiCaprio, Ethan Hawke in Ryan Gosling, vsi znani po romantični intenzivnosti, ki jo vnašajo v svoje vloge.

Škorpijoni so seveda tudi enigmatične pop zvezde: Bjork in Lorde; vedno aktualna Whoopi Goldberg; karakterne igralke: Chloe Sevigny in Toni Collette; strateški politiki: Joe Biden in Hillary Clinton; odmevna folk rockerja Neil Young in Joni Mitchell; nedoumljiva pop zvezda Katy Perry; vztrajno šarmantni raper Drake; in filmska ustvarjalca epskih razsežnosti: Peter Jackson in Martin Scorcese.

Titanik se vrača v kina za svojo 25. obletnico
Titanik se vrača v kina za svojo 25. obletnico Foto: on imdb
Prejšnji članekVozički namesto šolskih torb
Naslednji članekSrbska parodija serije The Last of Us je nov hit

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.