Vrste vibratorjev

Več kot polovica žensk uporablja vibrator, toda tako kot sam ženski orgazem tudi te živahne seks igrače obdaja veliko vprašanj, sploh, ko se odločate za nakup novega prijatelja. Ker je ponudba vibratorjev v erotičnih trgovinah obsežna, pa verjamemo, da se velikokrat znajdete v dilemi, kateri vibrator bi bil zares primeren za vas. Še posebej v primeru, da gre za nakup prvega vibratorja.  

Samozadovoljevanje je pomembno za vaše duševno in fizično zdravje. Orgazem ima namreč številne pozitivne učinke, kot so lajšanje bolečine, izboljšanje razpoloženja ter boljši spanec. Obenem pa se ob doživljanju orgazma sprošča tudi hormon sreče. Ko v mešanico dodate vibrator, pa prejmete orgazme, ob katerih se zvijajo prsti. A vibrator je več kot le sredstvo za orgazem. Vibrator je pripomoček, s katerim lahko bolje spoznate svoje telo (območja užitka), kar vam lahko prinese večje zadovoljstvo med spolnimi odnosi. Ker kdo bo najbolje vedel, kaj vam paše, kot vi sami? 

Rabbit vibratorji 

Rabbit vibratorji – zajčji vibratorji so eni najbolj priljubljenih tipov erotičnih igračk na tržišču. Rabbit vibrator je oblikovan tako, da ima dodaten nastavek za stimulacijo klitorisa. To pomeni, da obenem stimulira klitoris in nožnico. Kar 75 % žensk namreč za doseganje orgazma potrebuje klitoralno stimulacijo. Zajčji vibrator je tako odlična rešitev, če za orgazem tudi vi potrebujete nekaj dodatne spodbude na ščegetavčku.  

Zračni (air vibratorji) 

Satisfyer je podjetje, ki je ustvarilo pravo revolucijo na področju vibratorjev za ženske. Njihova marketinška kampanja »orgazem za vse« se je izkazala kot zelo uspešno, saj je veliko žensk, ki so imele prej težave z doseganjem orgazmov, prav s Satisfyer vibratorji doživelo svoje prve vrhunce. Namesto vibracij namreč te stimulatorji uporabljajo posebno tehnologijo tlačnih valov, ki brezkontaktno stimulirajo klitoris. Ikonični stimulator Satisfyer Pro 2 Vibration z dvema neodvisnima motorjema združuje najboljše iz obeh svetov – Air Pulse tehnologijo in vibracije, ki jih lahko upravljate skupaj ali ločeno. Brezkontaktna stimulacija klitorisa pa ima tudi druge prednosti: med uporabo manj »utrudi« klitoris, zaradi česar lahko brez težav doživite več zaporednih orgazmov.  

Ta priljubljeni proizvajalec pa je poskrbel tudi za ljubitelje notranje stimulacije, saj kolekcija vključuje rabbit vibratorje in klasične vibratorje. Med uporabnicami pa je zelo priljubljen vibrator rabbit Pro G Spot, ki ima notranji stimulator G točke ter nastavek za stimulacijo klitorisa z Air Pulse tehnologijo, ki ustvari neverjetne mešane orgazme.

Vibrator

Vibrator

Vibratorji G-točke 

G točka je težko dostopno območje v notranjosti nožnice, ki s pravilno stimulacijo lahko privede do najbolj močnih ženskih orgazmov, v nekaterih primerih pa tudi do ženske ejakulacije. Vibratorji G točke so oblikovani tako, da imajo ukrivljeno konico, ki ves čas spodbuja točko med uporabo. Nekateri pa imajo poleg ukrivljene konice tudi rebrasto teksturo na notranji strani, ki dodatno masira steno nožnice. Vibrator Satisfyer Yummy Sunshine ponuja oboje, razvaja z 12 funkcij vibracij, je prijetno fleksibilen in ima dodaten detajl na spodnjem delu, ki sočasno spodbuja zunanje predele. 

Vibrator

Pametni vibratorji

Kot povsod, je tehnologija napredovala tudi pri oblikovanju vibratorjev. Na trgu je vse več pametnih vibratorjev, ki jih lahko uporabljate skupaj z aplikacijo na pametnem telefonu. Z aplikacijo lahko rišete različne vzorce vibracij, vibracije povezujete z ritmom glasbe, upravljate svojo igračko na daljavo, nekatere pa celo vključujejo Orgasm meter za merjenje moči orgazma in druge zabavne funkcije. Najbolj dodelane aplikacije so Satisfyer Connect (Satisfyer vibratorji), We-Connect (We-Vibe vibratorji), Realov in Svakom.

Zaslonske slike telefonov

Nasveti za uporabo vibratorja

Kot pri ostalih erotičnih igračkah, ima tudi pri vibratorjih lubrikant zelo velik pomen. Ne glede na to, ali vibrator uporabljate samo na zunanjem delu. Vibrator ima veliko več trenja kot koža ob kožo, poleg tega se tudi premika hitreje, kot se lahko vaš prst. Dober lubrikant bo zmanjšal trenje in poskrbel, da bo vibrator lažje drsel po vaši koži. Občutki med uporabo bodo občutno bolj prijetni. Imeli pa boste tudi boljše možnosti za orgazem.  

Higiena vašega vibratorja naj bo vedno na prvem mestu – tako se boste izognili nabiranju bakterij na površini vibratorja. Pred in po uporabi očistite svoj vibrator po navodilih proizvajalca. Pri ohranjanju higiene igračke pa veliko vlogo igra tudi shranjevanje. Najbolj optimalno je, da vibrator shranjujete v vrečki za shranjevanje, če je bila ta priložena, ali jo dokupite. Nikoli ne shranjujte vseh vibratorjev skupaj (da se dotikajo), saj to lahko poškoduje njihov material!

Z zgornjimi nasveti boste podaljšali življenjsko dobo svojega najboljšega prijatelja, vibratorja.  

Če potrebujete dodaten nasvet pri izbiri vibratorja, pa so vam naši svetovalci v sex shop Svet erotike vedno na voljo.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.