Z magistrskim študijskim programom Dizajn stopite na kreativno karierno pot!

Salon Maremico
Salon Maremico. Studio za prostorski hotelski inženiring – diplomski seminar. Mentorji: prof.dr. Jasna Hrovatin, viš.pred. Petra Kocjančič. Študenti: Kandida Bitežnik, Karin Leban, Lara Vita Klinc, Kecelj Ajda, Zupanc Maja, Plemelj Monika, Brovč Vita, Mana Marko, Nika Marn, Ana Šuperger.

Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod, v akademskem letu 2024 /2025 razpisuje magistrski študijski program Dizajn, na smereh Notranja oprema, Vizualne komunikacije in UX/UI, Moda in tekstilije ter Dizajn management.

Ne spreglejte: prijavni rok je odprt od 1. 3. do 27. 8. 2024.

Informativni dnevi

Na informativne dneve vas vabimo v ponedeljek, 13. 5. in 10. 6., ob 17.00, online, preko spletne platforme Google Meet. Povezave za pridružitev so na spletni strani Fakultete za dizajn.

Za vse zainteresirane kandidati, ki se ne morejo udeležiti informativnih dni v danih terminih, pa je vedno možna individualna predstavitev programa. Zaželene so predhodne prijave preko e- pošte: referat@fd.si.

Magistrski študijski program Dizajn

Magistrski študijski program Dizajn je zasnovan izrazito interdisciplinarno, združuje namreč znanja z različnih področij, vključno z oblikovalskimi, tehnološkimi, humanističnimi, družboslovnimi in managerskimi znanji. Tak pristop omogoča prilagajanje smernicam globalnega gospodarstva, ki od zaposlenih zahteva visoko fleksibilnost, širok spekter znanj in veščin, predvsem pa nov način razmišljanja, ki poraja inovativne rešitve. Predmetnik je oblikovan s ciljem zagotavljanja višje dodane vrednosti zaposlenega in posledično večje konkurenčnosti organizacije.

Pomembna prednost magistrskega študijskega programa je njegova široka izbirnost. Študenti lahko izbirajo med številnimi izbirnimi predmeti, ki jim omogočajo pridobivanje specifičnih kompetenc ter oblikovanje lastnega strokovnega profila.

Več informacij o magistrskem študiju po posameznih smereh ter predmetnik je dostopnih na spletni strani Fakultete za dizajn.

Recepcija
STUDIO III – notranja oprema javnih objektov (Hotel). Študenti: Kaja Štucin, Tjaša Furlan, Nik Andoljšek Poljka, Maja Rabič, Tajda Lepener, Kaja Urankar, Kuhar Bogomila, Ostanek Marko. Mentor: prof.dr. Jasna Hrovatin

Študijsko delo in pedagoški pristopi

Študijsko delo in pedagoški pristopi se osredotočajo na individualni napredek vsakega posameznega študenta. Delo poteka v manjših skupinah, kjer je poudarek na izrazitem individualnem pristopu pri konzultacijah in korekturah. Ključna sestavina programa so t. i. STUDII, ki omogočajo študentom pridobivanje praktičnih znanj skozi aplikativne projekte, ki so zasnovani za realne potrebe družbenega okolja in so lahko neposredno prenosljivi v gospodarstvo.

Študijski proces je tesno povezan z načelom design thinkinga in se dopolnjuje s sodobnimi in inovativnimi pedagoškimi praksami. Poleg domačih visokošolskih učiteljev program bogatijo tudi tuji gostujoči predavatelji in strokovnjaki iz različnih področij, kar daje programu mednarodno dimenzijo. Študentom omogočamo aktivno sodelovanje in predstavitev svojih projektov na vseh relevantnih strokovnih, znanstvenih in umetniških dogodkih na fakulteti, kar pripomore k njihovemu profesionalnemu razvoju.

Magistrski študijski program študentom nudi:

  • projektno delo v studijih na konkretnih oblikovalskih projektih;
  • interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje s študenti drugih fakultet;
  • gostovanja priznanih domačih in tujih predavateljev;
  • možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah;
  • intenzivno sodelovanje z gospodarstvom ter znanstveno-raziskovalno delo v sklopu mednarodnih raziskovalnih projektov;
  • pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

Študij se zaključi s pripravo ter zagovorom zaključnega magistrskega dela, študenti pridobijo naziv magistrica oz. magister dizajna (mag. diz. /M. A).

Način študija

Študij na drugi stopnji je organiziran izredno in traja 2 leti (4 semestri). Prav zaradi izrednega načina študija želimo izvedbo študijskega programa čim bolj približati študentom. Predavanja, vaje, korekture so organizirane v popoldanskem času, deloma v oddaljenem (online) načinu, praktično delo pa se izvaja na lokacijah v Ljubljani (Dunajska 129) in v dislocirani enoti (Hiša za dizajn management in inovacije -HDMI, Gerbičeva 51).

Šolnina

Šolnina za magistrski študijski program je objavljena v Ceniku storitev FD, ki je objavljen na spletni strani fakultete.

Dodatne informacije in kontakti

Vpisni pogoji in druge relevantne informacije v zvezi z vpisom na FD, izhajajo iz Razpisa za vpis v študijski program 2. stopnje.

Vsi kandidati, ki ne prihajajo iz oblikovalskih ali sorodnih VS institucij, morajo pred vpisom opraviti preizkus nadarjenosti. Pri preizkusu nadarjenosti se kandidatova usposobljenost na oblikovalskem področju preverja na osnovi pisnega dela (portfolia) in ustnega dela (razgovor s kandidatom).

Verjamemo, da imate še kakšno vprašanje, povezano s študijem na Fakulteti za dizajn. Na vsa vaša vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili v Referatu za študentske zadeve (ga. Mileva Miškovič): 059 23 50 10, 031 383 883 ali preko maila: referat@fd.si.

Dodatne informacije o Fakulteti za dizajn lahko pridobite tudi na spletni strani Fakultete za dizajn.

Fakulteta za dizajn · Faculty of Design [OFFICIAL PROMO VIDEO]

Spremljajte nas na družabnih omrežjih:

Galerijo projektov FD pa si lahko ogledate tukaj: https://galerija.fd.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.