Izšla bo prva slovenska potopisna kriminalka!

Prva slovenska potopisna kriminalka
Prva slovenska potopisna kriminalka Foto: happyphoton iz iStock

Le malo je tistih žanrov in kombinacij, ki se jih slovenska literarna sfera še ni dotaknila. Potopisi in kriminalke spadajo med najbolj priljubljene knjižne žanre v Sloveniji in na svetu, zdaj pa je čas za slovensko kombinacijo obeh. Mojca Rudolf, ki nas je v zadnjih letih navdušila s trilogijo Temačna skrivnost Irske, napoveduje prvo slovensko potopisno kriminalko, ki bo že kmalu na voljo. Kaj vemo o prihajajočem izidu?

Mojca Rudolf predstavlja … Lep dan za umor

Mojca Rudolf je v karieri izdala že več kot dvajset let, v zadnjih dveh letih pa je predstavila omenjeno trilogijo, ki jo sestavljajo uspešnice Solze, ki jih ni, Nasmeh, ki molči in Žalost, ki bledi. Izdane v samozaložbi, zaradi česar je uspeh še bolj pomemben, so osvojile srca bralk in bralcev v Sloveniji. In z veseljem bo prav vsak posegel tudi po prihajajoči knjigi, ki nosi naslov Lep dan za umor.

V teh dneh je razkrila naslovnico in del vsebine. »Moja knjiga ni resna. Je zabavna. Je šaljiva. Je humorna. Je pa tudi poučna,« je zapisala ob objavi naslovnice, ki je razveselila bralce. Kot pravi, je naslovnico naredil karikaturist Matjaž Fuchs.

Mojca Rudolf - Lep dan za umor
Mojca Rudolf – Lep dan za umor

Mojca Rudolf pa poudarja, da gre za malce posebno knjigo. Glede na predhodno trilogijo gre predvsem za tematski odmik od psihološkega raziskovanja irske preteklosti skozi magdalenske domove, Težave in družinske motive. Tako zapiše, da »robčkov zaradi pretakanja solz ob izjemno žalostni ali trpeči zgodbi, kot jih danes mrgoli, tokrat ne boste potrebovali.« Dodaja, da bo knjiga v prvi vrsti sproščena, zabavna, humorna, ponekod samoironična in le na trenutke resna.

Ker gre za zmes kriminalke in potopisa, je razkrila tudi mesto dogajanje. No, pravzaprav gre za območje, saj je zgodba svoje mesto našla v Skandinaviji. Obljublja, da bomo bralci izvedeli veliko o Skandinaviji preko simpatičnih junakov.

Na našem radarju se je hitro znašla, redne bralke in bralci pa že nestrpno pričakujejo izid prve slovenske potopisne kriminalke. Več o nastajanju knjige pa na družbenih omrežjih Mojce Rudolf.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek6.747, srečno!
Naslednji članekZ magistrskim študijskim programom Dizajn stopite na kreativno karierno pot!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.