Zablestite v glavni vlogi s pametnim telefonom Huawei nova 10 SE

Mobitel
Foto: on Huawei

Cenimo sposobnost samo izražanja kot posebne veščine, ki je z razvojem kakovostnih kamer kvečjemu pridobila veljavo. Posebej mladi, ki jih pogosto označujemo za generacijo Z, so z obema rokama zagrabili tehnologijo, da z njeno pomočjo ustvarjajo spomine in vedno znova redefinirajo sami sebe.

S pametnim telefonom Huawei nova 10 SE boste pomembne in obenem minljive življenjske trenutke zajeli natanko tako, kot ste si jih zamislili. To vam omogočajo 108-milijonska glavna, 8-milijonska ultra široka in 2-milijonska bližinska (makro) kamera. Zaradi tega je nova pridobitev na trgu popoln, lahko bi dejali idealen spremljevalec generacije Z.

Popolna naprava za generacijo Z

Algoritem fuzije oziroma združevanja zaporednih posnetkov v formatu RAW v eno je gonilo vsestranskih možnosti fotografiranja v različnih svetlobnih razmerah. Ni važno, ali ste zunaj ali v prostoru, je dan ali noč, fotografije novega telefona bodo vedno izstopale. Ne pozabite, da so aplikacije družbenih omrežij, pomislite na TikTok in podobne, zasnovane za uporabo na pametnih telefonih. Dragocene trenutke v obliki fotografij ali video posnetkov namreč še nikdar v zgodovini človeštva ni bilo tako preprosto deliti z drugimi.

»Domačini« digitalnega okolja, ki dnevno skrbijo za svoje račune na družbenih omrežjih, lahko izkoristijo 108-milijonsko glavno kamero pametnega telefona Huawei nova 10 SE, da sebe in okolico predstavite v popolni luči. S kristalno jasnimi prizori, popolnimi podrobnostmi ter naravnim tenom kože in izrazitimi potezami obraza. Če niste ljubitelji portretov, potem lahko zmogljivosti, ki so vam dane v dlan, izkoristite za čudovite pokrajine ali podrobnosti očem skritega sveta makro fotografije. S fotografijami, na katerih se osredotočite na teksture in podrobnosti, boste ravno tako navdušili sledilce.

Glavna kamera pametnega telefona Huawei nova 10 SE je zelo občutljiva na svetlobo in hkrati sposobna ustvariti kristalno jasno fotografijo polno podrobnosti prizora, ki se koplje v svetlobi. Da bi v takšnih razmerah dobili najboljše rezultate, se vam splača vklopiti način fotografiranja v visoki ločljivosti (High-Res Shot). Rezultati vas bodo preprosto osupnili. Zlasti, če se boste odločili izrezati del prizora in ga na ta način povečali. Po drugi strani tehnologija združevanja devet pik v eno (9-v-1 Pixel Binning) zagotavlja resnično osupljivo raven podrobnosti in živahne barve v različno osvetljenih delih prizora, po zaslugi visokega dinamičnega razpona (HDR). Obenem široko odprta zaslona f/1,9 poveča količino svetlobo in nudi globinsko ostrino za realistični učinek zamegljenega ozadja, ki izpostavi motiv v središču vaše pozornosti.

Morda še bolj kot dnevno fotografiranje boste cenili zmogljivosti nočnega načina. Skupinsko fotografiranje v urbanem okolju in podroben prikaz modnega sloga, s katerim želite očarati okolico, še nikdar ni bilo tako preprosto. Zasluga gre tipalu ultra visoke ločljivosti, ki je sposobno zbrati več svetlobe ter koheziji med algoritmom spajanja slik v formatu RAW in tehnologiji zmanjševanja šuma. V takšnih pogojih posnete fotografije so zato optimalno svetle, povečan dinamični razpon je bolj izrazit in neželenega šuma je občutno manj. Pametni telefon Huawei nova 10 SE zato ujame videz in gibanje subjektov bolj naravno in bolj realistično.

Algoritem zlivanja sličic se izkaže še v enem primeru. Ko je prizor osvetljen od zadaj. Novi telefon ga samodejno prepozna in prilagodi fotografske nastavitve, da zagotovi pričakovano kakovost fotografije in po vključitvi funkcije povečanega dinamičnega razpona tudi bolj jasne podrobnosti. Obenem funkcija samodejne zaznave motiva, ozadja in drugih elementov znotraj prizora, omogoči preprosto ustvarjanje živih portretnih fotografij s poudarjanjem najboljših lastnosti modela.

Telefon
Foto: on Huawei

Poleg običajne širine so med ustvarjalci vsebin vse bolj priljubljeni tudi širokokotni posnetki. So namreč preprost in privlačen način, da naenkrat prikažete vso lepoto okolice. Brez sklepanja kompromisov, kaj bo na fotografiji in česa ne bo. Huawei nova 10 SE se ponaša z 8-milijonsko ultra širokokotno kamero s kar 112-stopinjskim vidnim poljem. Popolno za skupinske fotografije, kadar ne želite, da koga ne bi bilo na njej. Še nekoliko več ustvarjalne svobode vam nudi 180-stopinjski panoramski način fotografiranja, ki s počasnim premikanjem kamere na fotografiji celo poustvari sledi gibanja.

Huawei nova 10 SE ne blesti le v fotografiranju. Ravno tako se odlično obnese v funkciji ustvarjanja video blogov (vlogov). Zasluga gre funkciji neprekinjenega snemanja s sprednjo in zadnjo kamero, saj je zagotovljeno brezhibno preklapljanje med obema. Funkcija dvojnega pogleda (Dual-View) pa celo omogoča sočasno snemanje na razdeljenem zaslonu. Na eni polovici je prizor pred vami in na drugi vaše reakcije nanj.

Fotografom in snemalcem videa bo izredno všeč, da je na Huawei nova 10 SE že nameščena neprecenljiva aplikacija Petal Clip. Nudi namreč predloge za urejanje zgodb, teme in glasbo preko storitve Huawei Music, kar močno poenostavi ustvarjanje izrednih vsebin. Še več aplikacij za popravljanje fotografij in urejanje videa seveda najdete v uradni Huaweievi trgovini z aplikacijami AppGallery, medtem ko redke, ki ne delujejo v okolju mobilnih storitev HMS, lahko namestite ter uporabljate s pomočjo aplikacije Gspace. Gotovo boste navdušeni nad možnostmi, ki vam jo dajejo aplikacija SnapSeed in druge podobne.

Popolni selfi je oddaljen en sam klik

Poleg treh zadnjih kamer, je novi pametni telefon opremljen s širokokotno 16-milijonsko sprednjo kamero bogato opremljeno s funkcijami in učinki na algoritmih umetne inteligence temelječega olepševanja samoportretov (selfijev). Tehnologija združevanja pik štiri v eno (4-v-1) obenem ohranja osupljive fotografije tudi v okoljih s šibko svetlobo, medtem ko kamera po potrebi samodejno razširi vidno polje na 90 stopinj v primeru skupinskih posnetkov.

Sprednja kamera se ravno tako ponaša z nočnim načinom fotografiranja, kjer pride do izraza predvsem samodejno prepoznavanje obraza in funkciji, od katerih ena izboljša svetlost prizora, in druga polepša ozadje, s čimer je pozornost osredotočena na glavni motiv.

Mobitel
Foto: on Huawei

Razpoložljivost

Pametni telefon Huawei nova 10 SE je že na voljo v konfiguraciji 8/128 GB v črni, srebni ali zeleni barvi na voljo po priporočeni ceni 399 evrov. Poleg omenjenega sta v seriji nova 10 še telefona Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro, medtem ko je na vrhu ponudbe vodilni pametni telefon Huawei Mate 50 Pro.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po vsem svetu.

Za več informacij prosimo obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.