Začni kuhati zdravo in zaužij življenje

Vegetarian man mixing vegetable salad in bowl
Foto: DragonImages iz iStock

Študentska hrana je tisto, kar bi opisali s hitrim obrokom zaradi pomanjkanja časa in sredstev. Prepogosto se mora študent obrniti na restavracije in hitro prehrano, da komaj zapolni svoj dnevni vnos hranilnih snovi. Kaj, če bi to spremenili in začeli z zdravim življenjem? Sliši se preprosto, v praksi pa je bilo to včasih skoraj nemogoče spremeniti. Do zdaj. Kako lahko študent zaživi zdravo z zdravim kuhanjem?

Študentsko zdravo življenje se lahko zgodi s tremi preprostimi aparati. To so cvrtniki na vroč zrak, ožemalniki in parni kuhalniki. Z njihovo pomočjo se lahko tudi v mali sobi študentskega doma izogne obisku restavracije, ki je zvišala cene.

Cvrtnik na vroč zrak je zdrava alternativa fritezi

Cvrtnik na vroč zrak oziroma air fryer po domače. Gre za sodobno fritezo, a se od nje razlikuje v načinu priprave hrane. Medtem ko friteza hrano pripravi z vrelim oljem, se cvrtnik na vroč zrak priprave loti z vročim zrakom. Z lahkoto bi ga primerjali z konvekcijsko pečico, le mnogo manjšo. Prav majhnost mu omogoča hitro in učinkovito pripravo hrane, posledično pa je enostavno tudi upravljanje in čiščenje cvrtnika. Katere so prednosti cvrtnika na vroč zrak?

  • cvrtniki na vroč zrak potrebujejo do 90 % manj maščobe za pripravo hrane
  • hitra in enostavna priprava hrane
  • aparat je cenovno ugoden, prav tako tudi njegova uporaba
Woman Hand Open Airfryer Tray. A White Deep Fryer or Oil Free Fryer Appliance, Tongs, Clear Baking Dish and Egg Tray are on the Wooden Table in the Kitchen with a Small Plant in the Pot (air fryer)
Foto: Ika Rahma iz iStock

Parni kuhalnik za zdrav način priprave hrane

S pomočjo parnega kuhalnika lahko prav vsak pripravi zdrav obrok. Si vedel, da hrana, ki je kuhana na pari, zadrži večino vitaminov in tako ohrani svoj naraven okus? Res je. In pri tem ti bo pomagal parni kuhalnik. Deluje zelo preprosto, saj vodo spreminja v paro, ki potem kroži skozi posode s hrano. Ta se termično obdela in obrok je pripravljen. Nanj prisegajo ljubitelji zdrave prehrane in tisti, ki želijo hitro pripravo zdravega obroka. Študenti smo tu nekje, kajne. Točno zato potrebuješ parni kuhalnik.

Cooking in the steamer. Healthy food for children and diet. The recipes in the steamer.
Foto: EKramar iz iStock

Naravni sokovi s sokovniki in ožemalniki

Dva decilitra pomarančnega soka v kavarni lahko staneta toliko kot pet kilogramov pomaranč v trgovini in več. Si ne bi raje pomarančnega soka naredil kar doma ali v sobi? S sokovniki in ožemalniki lahko to tudi narediš in se v širokem loku izogneš visokim cenam pijače. Uporabljati ga zna vsak, prinaša zgolj in samo prednosti zato je čudno, da si ga ne lasti vsak študent.

Man preparing fresh orange juice. Fruits in background on wooden desk
Foto: simpson33 iz iStock

Zdravo življenje s trgovino Big Bang

V trgovini Big Bang lahko najdeš širok nabor vseh omenjenih aparatov, ki smo jih opisali. Fizične trgovine in spletne trgovine Big Bang te vabijo k brskanju med kuhinjskimi aparati, ki ti bodo zagotovili zdravo življenje. Cvrtniki na vroč zrak, parni kuhalniki, sokovniki, ožemalniki in še mnogo drugega. Začni živeti zdravo in užij življenje.

eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek10 razlogov zakaj se boste zaljubili v prav te brezžične slušalke
Naslednji članekRazpis za sofinanciranje mobilnosti Erasmusovih študentov
logo big bang
eprodaja@bigbang.si|01 362 60 00| Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.