Razpis za sofinanciranje mobilnosti Erasmusovih študentov

Internacional Erasmus students looking at camera cheerfully embracing each other. Group of people in circle looking down. Low angle view. Copy space.
Foto: Ginnet Delgado iz iStock

Erasmus plus z veseljem sporoča veselo novico. Objavili so razpis za sofinanciranje mobilnosti študentov za študijsko leto 2023/24. V prispevku najdeš vse pomembne informacije o njihovem razpisu.

Sofinanciranje mobilnosti študentov Erasmus +

Razpis za sofinanciranje mobilnosti študentov z namenom študija v tujini Erasmus + v programskih državah za študijsko leto 2023/2024.

Študent se mora seveda najprej prijaviti na Erasmus+ študij na matični fakulteti. Rok za to je 15. marec 2023.

  • Na razpis se je možno prijaviti za sofinanciranje mobilnosti z namenom študija v tujini, ki bodo izvedene od 1. junija 2023 do najkasneje 30. septembra 2024.
  • Študenti ne smejo opravljati mobilnosti v državi univerze pošiljateljice in v državi, v kateri med študijem prebivajo.
  • Študent mora bivati v kraju univerze gostiteljice celoten čas Erasmus študija
Group of young activists encouraging each other to expressing their concerns about climate changes.
Foto: Vittorio Gravino iz iStock

O programu Erasmus +

Program Erasmus+ omogoča študentu, da del rednih študijskih obveznosti na katerem koli nivoju/stopnji oz. ciklu študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog) namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini.

Partnerske institucije v tujini, na katerih lahko študenti opravijo del študijskih obveznosti, so tiste institucije iz programskih držav, s katerimi je podpisan Medinstitucionalni sporazum programa Erasmus+ o izmenjavi študentov za študijsko leto 2023/2024 za ustrezno študijsko področje.

Na razpis se lahko prijavi študent, ki izpolnjuje naslednje osnovne pogoje za pridobitev statusa »Erasmus študenta«, ki jih določa program Erasmus+:

  • celoten čas študija v tujini bo imel aktiven status študenta na matični fakulteti Univerze v Mariboru;
  • v času študija v tujini ne bo presegel maksimuma skupnega trajanja mobilnosti (Erasmus+ študija in
    prakse).

Sodelujoče oziroma programske države so članice Evropske unije, Velika Britanija, Islandija, Severna Makedonija, Srbija, Turčija, Norveška in Lichtenstein.

Urednik portala Student.si

VIRErasmus+
Prejšnji članekZačni kuhati zdravo in zaužij življenje
Naslednji članekTitanik, kot ga je posnela nacistična Nemčija

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.