Zakaj je McDonald’s tako priljubljeno študentsko delo?

Zaposlitev v McDonald'su
Zaposlitev v McDonald'su

Izbira študentskega dela je pomemben korak v (študentskem) življenju, saj lahko s tem postavimo temelje za prihodnost. Pri vsakem posamezniku je odločitev specifična, vseeno pa se najde kar nekaj vzporednic. Vseskozi je bilo študentsko delo v McDonald’su zelo priljubljeno, tokrat pa bomo preverili, zakaj je tako.

McDonald’s in študentsko delo, zgodba o uspehu

McDonald's študentsko delo Spomni se, kdaj si bil nazadnje v meku in ta ni bil prepoln mladih, tako obiskovalcev in še pomembneje, zaposlenih.

McDonald’sovo druščino v Sloveniji sestavlja skoraj dva tisoč ljudi, med katerimi so dijaki, študenti, zaposleni in tudi upokojenci. Tu je še množica zaposlenih, ki jih v poslovalnicah sicer ne vidimo, a skrbijo za nemoteno in predvsem uspešno delovanje podjetja.

Podjetje ima jasno in pregledno zaposlitveno strukturo, ki omogoča napredovanje posameznika in graditev kariere. Zanimivo je, da so vsi vodilni v podjetju svojo kariero v McDonald’su začeli kot študentje – kot delavci v restavraciji.

Zakaj je delo v McDonald’su odlična izbira za študente in dijake?

Predstavlja odlično priložnost za zaslužek, ob tem pa je pomembno poudariti, da je delo enostavno prilagajati študijskim obveznostim. Vsekakor je velika prednost dela v McDonald’su fleksibilnost pri razporejanju delovnega časa.

Študentsko delo McDonald's Študent ali dijak pa bo z delom pridobil prepotrebne izkušnje, socialne veščine, finančno neodvisnost, okrepil samospoštovanje in dobil tudi možnost razvoja kariere.

Tisto, česar se ne omenja dovolj pogosto, pa so tudi prijateljstva, ki jih bo sklenil tekom dela. Zanje je še toliko bolj pomembno, da skrbijo za dobro voljo v ekipi. To delajo z motivacijskim programom, ugodnostmi za zaposlene, nagradami za dobro delo, pa tudi z zabavnimi priložnostmi in dogodki.

 

5 temeljev dela v McDonald’su

  • Izkušnje: Delo mladim omogoča, da pridobijo neprecenljive izkušnje. To vključuje razvoj komunikacijskih veščin, reševanje problemov, timsko delo in tudi samostojnost in prevzemanje odgovornosti.
  • Finančna neodvisnost: Z delom si mladi lahko zagotovijo finančno neodvisnost in samostojnost. To omogoča, da razvijajo odgovornost pri ravnanju z denarjem ter se učijo o pomenu varčevanja in načrtovanja proračuna. Dnevna urna postavka znaša od 8,6 eur bruto dalje. Za nočno delo pa je urna postavka 10 eur bruto.
  • Samospoštovanje: Uspeh pri delu lahko pomembno prispeva k razvoju samozavesti in samospoštovanja mladih. Ko vidijo rezultate svojega truda in trdega dela, se počutijo bolj samozavestne in sposobne premagovati ovire v prihodnosti.
  • Razvoj kariere: Prva delovna izkušnja lahko postane temelj za gradnjo kariere v prihodnosti. Delo mladim omogoča, da raziskujejo različna področja in odkrijejo, kaj jih zanima ter kje želijo nadaljevati svojo poklicno pot. Vodilni v podjetju McDonald’s so svojo karierno po začeli kot študentje.
  • Socialne veščine: Delovno okolje ponuja priložnost za razvoj socialnih veščin, ki so ključne za uspeh v življenju. Mladi se učijo sodelovanja z različnimi ljudmi (različne starosti, od dijakov do upokojencev), reševanja konfliktov, sprejemanja povratnih informacij in spoznavanje novih oseb, ki se nemalokrat razvijejo v velika prijateljstva ali morda tudi prvo ljubezen.

Zaposlitev v McDonald’su

Če te zanima več o študentskem delu v McDonald’su, se odpravi na njihovo spletno stran in preveri dodatne informacije o delu in zaposlitvi v uspešnem podjetju. Več informacij o Več o zaposlitvi v McDonald’su..

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOtroški vozički, ki olajšajo sodobno starševstvo
Naslednji članekNeskončen stolp želv: Knjiga proti filmu

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.