Zakaj moraš imeti nastavljivo mizo?

Woman Using Adjustable Height Standing Desk In Office For Good Posture
Foto: AndreyPopov iz iStock

Nastavljive mize so najboljši način za izboljšanje produktivnosti, zdravja in življenja nasploh. Verjetno se sprašuješ, kako je to možno doseči le z mizo? Tvoje vprašanje je povsem razumno, predstavili pa ti bomo nekaj neizpodbitnih razlogov zaradi katerih boš še isti trenutek stekel po svojo novo mizo.

Sedenje je lahko vir številnih obolenj

Prekomerno sedenje lahko pripelje do hudih zdravstvenih težav. Da ne dolgovezimo, smo najhujše našteli kar v spodnjem seznamu:

  • kardiovaskularne težave
  • sladkorna bolezen
  • debelost
  • slabši možganski in miselni procesi
  • slaba drža

Če vse to ni dovolj, lahko razmisliš še o tem, kam lahko te težave privedejo. Ni prijetno, kajne? Prav zato je nujno potrebno imeti pravo mizo. Najboljše je izbrati nastavljivo mizo. Zakaj?

Prednosti nastavljive mize so jasne in odločne

Raznovrstnost, ki jo prinaša nastavljiva miza, je nenadomestljiva. Ne le da omogoča več stilov sedenja, zaradi elektronsko višinske nastavljivosti ti omogoča tudi stanje. V zadnjih letih je namreč nastalo večje število raziskav, ki potrjujejo, da menjava položajev med delom izboljšuje produktivnost.

Boljši je pretok krvi, aktiviranih je več mišic in vse to skupaj vpliva na naše splošno počutje in zdravje. Manj stresa in utrujenosti, le kdo si tega ne bi želel? Izboljšala se bo tvoja drža, manj bo bolečin v hrbtu in nogah, nasploh pa bo delo postalo bolj udobno in prijetno. Vse to so prednosti nastavljive mize, ki skriva še nekaj manjših – te moraš odkriti sam.

Nastavljiva miza Nomad
Nastavljiva miza Nomad

Nastavljiva miza Nomad

Elektronsko višinsko nastavljiva miza ti omogoča poljubno nastavljanje višine. Če želiš opravljati vaša opravila stoje ali sede, lahko to enostavno opravljaš z določanjem višine mize. S to mizo lahko končno ustvariš ergonomsko delovno okolje, tudi če je tvoj prostor omejen. Za izboljšanje zdravja, počutja in produktivnosti je pripomoček izjemen. Pri kataloska-prodaja.si preveri široko ponudbo nastavljivih miz in ostalih pisarniških pripomočkov ter si izboljšaj življenje.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZa kaj gre pri referendumu o noveli Zakona o RTV Slovenija
Naslednji članekRešitev za hitro čiščenje, ko se najavijo obiski
logo ProSigma
info@prosigma.si|02 5858 480| Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.