Zakaj vas vabimo na humanistiko v Koper in v čem se razlikujemo od drugih?

Ker smo še vedno mladi in zagnani; prepoznavni smo po odprtem, neposrednem in odkritem odnosu med študenti in učitelji, naše študijske skupine so majhne, kar študentom omogoča boljši razvoj lastnih interesov, omogočamo jim redno sodelovanje v okviru projektnega dela in več študijske prakse. Fakulteta se je v prostoru uveljavila kot pomemben generator znanja, ki okolje bogati s humanističnimi vsebinami, znanjem in dogodki.

Študenti v okviru študija spoznavajo in raziskujejo družbe in okolje preteklosti, da razumejo in vrednotijo kompleksnost sedanjosti in se pripravijo na izzive prihodnosti. Oblikujemo razgledane in kritične posameznike, ki znajo in zmorejo samostojno in kritično razmišljati, prepoznati probleme in izzive sodobne družbe, okolja, planeta, se opredeljevati do njih in kar je najpomembneje, iskati ustrezne rešitve za blagostanje vseh prebivalcev planeta.

Na oddelkih jezikoslovja širijo znanje italijanskega, angleškega, francoskega in slovenskega jezika, osvojijo znanja španskega, ruskega ali kitajskega jezika in si odpirajo poti v sodoben svet medkulturnosti.

Odlično sodelujemo z inštitucijami, ki nudijo študentom praktične izkušnje – Park Škocjanske jame, Italijanska skupnost, Arheološki park Simonov zaliv, Pokrajinski muzej Koper, Inštitut za raziskovanje Krasa ZRC SAZU, Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, Inštitut za novejšo zgodovino, Slovenski etnografski muzej, so le nekateri od njih.

Naša mednarodna vpetost je prepoznavna s članstvom v Unesco Unitwin mreži za podvodno arheologijo, Unescovi katedri za svetovno dediščino in muzeologijo ter številnimi Erasmus in Ceepus sporazumi.

Trajnostni razvoj in sodobno gospodarstvo odpirata številne možnosti za široko razgledane posameznike, ki so drzni, prodorni in znajo prepoznati ter razvijati svoje potenciale. In to so kompetence naših diplomantov.

Fakulteta za humanistične študije, Koper

Fakulteta za humanistične študije v Kopru vpisuje v študijske programe 1. stopnje:

Enopredmetni univerzitetni programi: Geografija, Italijanistika, Komuniciranje in mediji, Medkulturno jezikovno posredovanje, Slovenistika, Zgodovina

Dvopredmetni univerzitetni programi: Arheologija, Geografija, Zgodovina

Titov trg 5 SI-6000 Koper, Slovenija
Telefon: 05 663 77 40, Fax 05 663 77 42,
Email: info@fhs.upr.si
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Prejšnji članekZaposlitveni inkubator za uspešno kariero
Naslednji članekDaruj kri z Univerzo v Ljubljani
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.